AcasăNewsSalariul mediu din Romania, mai mic decat in Botswana

Salariul mediu din Romania, mai mic decat in Botswana

Salariatii minelor de diamante din Botswana castiga cel putin 750 de euro pe luna

Desi pare incredibil ca lefurile dintr-o tara africana sa le depaseasca pe cele din Europa, acest lucru este real. Salariul mediu in Romania este estimat de analistii BBC la 715 euro, iar cel din Botswana ajunge la echivalentul a circa 750 de euro pe luna.

Salariatii minelor de diamante din Botswana castiga cel putin 750 de euro pe luna

BBC a realizat un grafic al salariilor la nivel mondial, incluzand in topul lefurilor un numar de 72 de tari. Datele au fost furnizate de Organizatia Mondiala a Muncii, fiind luati in calcul doar angajatii cu contract de munca.

Om bogat…

In fruntea topului se afla, asa cum era de asteptat, Luxemburg, unde salariul mediu ajunge la aproape 3.100 de euro/luna. Angajatii din Norvegia vin puternic din urma cu o leafa de aproximativ 2.800 de euro/luna,  cei din Austria castiga 2.550 de euro/luna, iar cei din SUA, echivalentul a 2.500 de euro/luna.

…om sarac

La polul opus se situeaza salariatii din Botswana, care obtin echivalentul a 746 euro/luna si cei din Romania, cu 715 euro/luna, in vreme ce sarbii castiga aproape 800 de euro pe luna, iar ungurii si slovenii, peste 1.000 de euro pe luna.

author avatar
Arpad Dobre
374 afisari

2 COMENTARII

  1. Se poate si chiar e normal ! Ati auzit, cumva, ca in Romania sa fie mari exploatari diamantifere ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger