AcasăNewsSalariu social in toata Europa!

Salariu social in toata Europa!

Juncker: Orice munca merita un salariu

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene sustine introducerea unui “salariu social minim”, masura ce se va aplica prima oara in zona euro, apoi va fi extinsa in toata Uniunea Europeana.

Juncker: Orice munca merita un salariu

“Cred ca trebuie peste tot in Europa, in toate tarile membre, incepand cu zona euro, un salariu social minim. Orice munca merita un salariu(…)Exista in Europa un prag al demnitatii care trebuie respectat. Acest venit minim nu trebuie sa fie acelasi in toate tarile noastre. Ar fi aberant sa revendici asa ceva”, a declarat politicianul luxemburghez  intr-o conferinta privind drepturile sociale desfasurata la Bruxelles.

“Sa avem in toate legislatiile nationale un salariu social minim si un venit garantat imi pare a fi complementul dimensiunii sociale a Europei”, dar acest venit nu ar trebui sa fie opus “consideratiilor care graviteaza in jurul competitivitatii”, a mai precizat Juncker.

Statisticile arata ca 22 dintre cele 28 de state membre UE(exceptand Danemarca, Italia, Cipru, Austria si Suedia) au un salariu minim la nivel national. In Germania, cea mai puternica economie in zona euro, salariul minim a fost generalizat abia in 1 ianuarie 2015. Luxemburg ramane tara din UE cu cel mai mare salariu minim lunar, 1.923 euro, iar Romania se gaseste pe penultimul loc, cu 236 euro, inaintea Bulgariei(215 euro).

author avatar
Bogdan Borcea
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger