AcasăNewsSa tot fii sofer sau bona in Romania!

Sa tot fii sofer sau bona in Romania!

Cine are permis de conducere si isi cauta de munca fix pe un post de sofer s-ar putea sa aiba mai mult noroc decat ar putea crede.

Explicatia e simpla: meseria de sofer pare sa fie cea mai cautata la momentul de fata de catre angajatorii din Romania, din cate arata un sondaj realizat recent de site-ul de anunturi OLX. Scopul demersului a fost sa masoare dinamica pietei muncii din perspectiva utilizatorilor care urmaresc anunturile de posturi vacante publicate pe platforma online. Dupa ce au pus cap la cap rezultatele, s-a constatat ca „soferi – servicii auto- curierat” este categoria cu cele mai multe job-uri disponibile la sectiunea „locuri de munca” si pentru care se cauta personal.

Pe de alta parte, realizatorii sondajului au ajuns la concluzia ca angajatorii gasesc cel mai rapid aspiranti pentru meserii ca bona si menajera. Evaluarea indica faptul ca, in functie de domeniul de activitate si de postul in sine, durata medie in care se ocupa o oferta de munca variaza intre 12 zile si aproximativ doua luni. In cazul celor care vor sa lucreze ca bone-menajere, timpul mediu de ocupare a unui job vacant este cel mai scurt: 12 zile, in timp ce pentru casieri-lucratori comerciali e de 15 zile, la categoria „soferi-servicii auto-curierat” media fiind de 21 de zile.

 

 

author avatar
Bogdan Borcea
495 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger