AcasăNewsSa-ti fie rusine, Iohannis!

Sa-ti fie rusine, Iohannis!

Presedintele nu are nicio apasare

Nu sunt vorbele mele. Repertoriul meu e mult mai bogat si mai suculent cand vine vorba de Klaus Iohannis. Cuvintele ii apartin lui Rudel Obreja, la iesirea din penitenciar. I s-a adresat presedintelui direct, fara delicateturi, facand referire la justitia pe care acesta o apara. Punctual, o justitie care, din 2014, s-a aplicat la Inalta Curte dincolo de lege. Suna ca naiba, cum sa faci justitie dincolo de lege? Uite ca se face, care e problema? A facut-o si Livia Stanciu, a facut-o si Cristina Tarcea, din postura de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Presedintele nu are nicio apasare

Legea care prevedea componenta completurilor de judecata a fost data in 2014. Si ce daca? Pana in 2018 Curtea Constitutionala a venit si cu doua decizii privind obligativitatea tragerii la sorti a membrilor completurilor. Si? Nu le-a impresionat nici pe Stanciu, nici pe Tarcea.

Dragnea e de vina

Tavalugul a apornit de la Liviu Dragnea, care, nu cu mult in urma, a cerut Curtii Constitutionale sa se pronunte cu privire la faptul ca, de patru ani, completurile de cinci judecatori nu si-au schimbat componenta, ramanand aceleasi. Opozitia si ONG-urile #rezist, stimulate de Iohannis,  au sarit de fund in sus ca o petarda in noaptea de Anul Nou ca e o alta manevra prin care Dragnea incearca sa scape de inchisoare. O tampenie mai mare ca asta nu am intalnit. De unde atata puscarie din moment ce nu fusese judecat?

Ministrul Justitiei le sta multora in gat ca un os de peste

Dupa ce CCR s-a pronuntat, Cristina Tarcea s-a grabit sa dreaga busuiocul, organizand urgent tragerea la sorti. A crezut ca rezolva treaba asa, dar scandalul s-a intins si mai tare. CCR nu publicase inca motivatia, iar extragerea numelor din urne a fost viciata de parca era un barbut cu zaruri masluite. A fost nevoie de inca o runda pentru ca lucrurile sa intre cat de cat de cat pe un fagas normal. De ce Cristina Tarcea nu si-a dat demisia imediat? Nu stiu, intrebati-o.

Joaca de-a libertatea

Dupa decizia CCR au inceput sa curga contestatiile in anulare. Inalta Curte incalcase legea, judecata fiind viciata de existenta unor completuri ilegale. Iar efectul s-a vazut imediat si e abia inceputul. Rudel Obreja, fostul ministru Constantin Nita si fostul senator Dan Sova au fost imediat pusi in libertate pana la 21 ianuarie, cand se va decide rejudecarea dosarului sau anularea tuturor actelor intocmite de Inalta Curte. Lor le vor urma zeci sau sute de alti condamnati de aceleasi completuri ilegale, din 2014 incoace. Nu asta ar fi problema, este foarte bine ca se intampla asa, pentru ca nu te joci cu libertatea unui om, indiferent ca te cheama Livia Stanciu sau Cristina Tarcea. Problema este ca atat una, cat si cealalta, stau linistite ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. De unde atata siguranta? Pe ce se bazeaza?

Fara regrete, e mai usor asa

Livia Stanciu, dupa ce a trimis la puscarie oameni nevinovati, a fost numita de Iohannis judecator la Curtea Constitutionala. Cazul Mircea Gutau, fost primar la Ramnicu Valcea, este elocvent. A fost sanctionata cumva? Nu, as zice ca recompensata, pentru ca timp de noua ani nimeni nu ii clinteste niciun fir de par, avand imunitate. Iar recompensa, dupa cum se aude tot mai des, a venit ca urmare a faptului ca a pronuntat o solutie favorabila lui Iohannis in dosarul de icompatibilitate. Altminteri, acesta nu mai pupa functia de presedinte.

Cristina Tarcea presedinta ICCJ nu a venit cu explicatii Si nici cu scuze ca a aplicat legea in afara legii

Trebuie sa te numesti Iohannis ca, dincolo de asta, dupa ce a condus Inalta Curte de Casatie si Justitie cu completurile ilegale, sa o numesti judecator la Curtea Constitutionala. Nici Cristina Tarcea nu e prea departe. I-a succedat Liviei Stanciu in functie, mentinand aceleasi completuri, spre sfidarea totala si grosolana a legii. Cine raspunde pentru sutele de condamnari pronuntate de acestea? Tarcea? Nu cred, nu vad nici macar un semn ca ar regreta.

La puscarie, la puscarie!

Refuz sa cred ca Iohannis nu a stiut, ca nu i-a spus nimeni ce se intampla la Inalta Curte. Mai degraba cred ca era foarte bine informat, dar a preferat sa perpetueze existenta statului paralel, in lipsa caruia nici el nu ar mai exista. Ca intotdeauna in momentele extrem de delicate, Iohannis si-a bagat capul in nisip.

Livia Stanciu fosta sefa a ICCJ nu e emotionata ca a condus completuri ilegale

Nu are reactii, cu atat mai mult cu cat efectul celor petrecute l-ar putea ajunge din urma. Nu de alta, dar pe Cristina Tarcea el a numit-o in functie. Problemele lui sunt altele, sa ceara demisia guvernului din trei in trei ore, sa imboldeasca opozitia la motiuni de cenzura, sa instige prin discursuri la limita ridicolului, nu sa intervina in rezolvarea unei situatii fara precedent in Romania. Acum, Romania nu mai este a lui? In fond, de ce ma mir? Daca nu a avut reactii cand Timmermans a facut zob intentiile coalitiei PSD-ALDE de a reforma justitia, la ce sa te astepti? De ce nu spune Comisiei Europene ca Dragnea si Tariceanu au avut dreptate cand au afirmat ca, in Romania, justitia te trimite la puscarie cand vrea ea? S-a dovedit deja, acum are si probele la mana. Urat mai traiesti, domnule Iohannis. Cu tot cu justitia dumitale, pe care o aperi prosteste. Sa-ti fie rusine!

author avatar
Valentin Boeru
6.538 afisari

19 COMENTARII

  1. Da, asa este d-le Boeru,de romani si de Romania si-au batut joc cum au vrut ei,si asta numai ptr a ramane la putere.Pacat ca nu putem avea o tara civilizata,cu oameni care se respecta unii pe altii,patrioti,si cu bun simt,iohanis e un nimeni,o marioneta,uitati-va ce spune si ce face,eu cred ca nu are capacitate de gandire,nu are ratiune,e ca o buruiana care isi cauta un loc unde sa se dezvolte ptr a inabusi orce ar putea inflori in tara noastra.Sa-ti FIE RUSINE iohans!!!

  2. Ziua si imbarligatura despre Iohannis , neincetatul si nelipsitul sughit devenit obsesie . In popor se spune ” Ti se pune pata pe cineva ”. Nici un detergent nu poate scoate pata asta , pata nu te lasa sa vezi lucrurile intr-un mod curat , limpede , te face sa le vezi distorsionat . Unele pete se pun pe haine , altele se aseaza pe ochi si pe creier. Nici Eminescu cand traia , nu a avut asemenea ” onoare ” din partea lui Titu Maiorescu . Oricum , e benefic , de ce incerci sa-l discreditezi mai mult pe Iohannis , cu atat mai mult ii ridici mingea la fileu si creste in sondaje Sunt recomandate expuneri flooding , thout stopping sau inhibitori selectivi ai recaptarii de serotonina . Refuzul tratamentului poate atrage dispretul cititorilor si taxari seci de genul : ” Du-te , nene , te cauta , ai vocatie de sluga platita , sa-ti fie rusine , boerule !”. Nu se inghesuie nimani sa comenteze , s-a acrit si s-a convins lumea ca trebuie sa intervina specialistii terapeuti , e mai sigur pe facebook , liniste totala ,musca si fugi , nu te contrazice nimeni si poti debita verzi si uscate fara sa dai socoteala si sa ai obligatia intrarii in polemica . Tot inainte !

      • Tomata , te-am baga in …seama , mulge capra si da-i cu siktir lui soacra-ta ca te-a umplut de raie ! Te bagi in seama ca proasta-n targ , inapt sa comentezi , huliganule badaran !

  3. Bai nene!…..este ceva INGROZITOR cu aceste puneri in libertate,com cauza COMPLETURILOR DE JUDECATA ILEGALE din 2014 si pana acum!…..acum este momentul ca d-ul JOHANNIS sa intervina si sa „taie in carne vin”,ce JUSTITIA sa redevina CREDIBILA!….D-le STANCIU SI TARCEA OUT!.nu mai au cum sa ramana in JUSTITIE!….4ANI de zile sa NUMESTI TU judecatorii in completele de judecata,asta NU mai este JUSTITIE DREAPTA!…..un pensionar uimit de punerile in libertate inclusiv ale fugarelor BICA siUDREA!……

  4. Cum se lauda un boer :” Cand eram tretilogofot , boieri dumneavoastra , si ma duceam la un sat din partea campului , am vazut intr-o padure o pasare asa de frumoasa cum nu mai vazusem pana atunci . Eu dau cu socoteala ca va fi pasarea care ne spunea dascalul ca se numeste f i n i x . Ea era cam ca paunul nostru , si AVEA O COADA DE TREI STANJENI …poate nu era de trei stanjeni , dara doi stanjeni tot avea ….Insa dau cu socoteala ca era de un stanjen fara doar si poate ….Dinu trase pe boer de maneca din nou . Boerul se rasti , suparat foc : Du-te la dracu , vrei sa-mi ramaie pasarea fara coada ?”

  5. iohannis cu i mic este cel mai slab presedinte de Constantin Ion Parhon pana in prezent .
    Pt cine stie este numit planta sau mutulica de spp

  6. Saracul de Mutalakus Johannus este mai bolnav decat denumirea de prost gust folosita de el si pentru care va fi judecat din nou de institutia antidiscriminare.Se lauda ca are prima sansa de a fi renumit de tara lui de suflet si etnie in functia de guvernator general,la ei,al Coloniei pentru inca un mandat,sa fie intr-un land la habsburgi.Daca analizati ce talpi a pus acestei Colonii in 4 ani nu puteti decat trage concluzia ca acest general trebuie condamnat pentru Inalta Tradare a tarii pentru al carui Imn se tine de inima,la mishtocareala.Cand apare pe ecrane si gangureste poate fi vazut in toata splendoarea unei mari Bashini a Sasului cu Sase case luate din meditatii transcedentale.

    • Cobe , iar dai discoteca cu gramofonul ruginit si placa zgariata ? Baga o pauza , intra in meditatie transcendentala si salveaza situatia , schimba placa , incurca babele muribunde pasii si cad lesinate peste mosnegi . Te-alegi cu capul spart si ganguresti stero cand te-o acuza de mistocareala , recital de Bashini o sa fie la torpedoul tau cand incerci s-o zbughesti cu banii de bilete , te-ai invatat la malai si prestatie zero ?

  7. Fiscule si buze reci ? Nu s-au incins de atata pupat in cur pe johannis/ciollannis? Stii bancu’ cu buze reci..?

    • MARCU ANTON , cum e vremea la Tiraspol , mai ninge cu carnati afumati inveliti in stevie ? Pe facebook e unul cu cercei in urechi , peruca mov , fusta mini , paslari cu toc , ochelari de sudura , cu lipiciul lui Bahomet si buze reci , botoxate , il cheama Constantin Moldovean Tiraspol zis Kostia Sugiuk Navetistu . Uita-te in oglinda , nu-i asa ca semeni leit ? Scuipa-l , sa nu fie de deochi , poate supravietuieste si iarna asta si apuca ghiocelul daca se incropeste cu ceva copeicute din postari ( macar de hleb , samagon si mahoarca ). Cum stai cu rezerva de borcane de stevie ? Un deliciu , stevia ornata cu umbra pe paine iti face tenul stacojiu , pastreaza buzele reci si pune in lumina nuanta cadaverica cu care farmeci spiritele , numai bun de model la Botezatu ( sa nu uiti vaselina de tanc sau toarna-ti beton intre fese daca te prezinti la casting ), nebunatica zglobie . Pa , te-am pupat cu curu , gheisa apetisanta …hihihi !!!

  8. Dar de ce nu cereti ca acei judecatori care au gresit sa plateasca in locul acestor infractori eliberati! Ca tot infractori raman! S i de ce dati vina pe prsedinte?? Acesta este cel mai bun Presedinte pe care l-a avut Romania, din toti pe cere i-a avut, puteti sa-l vorbiti oricat de rau! Infractorii raman tot infractori, chiar daca a fost o gresala a justitiei! Acesti infractori au fost condamnati pentru faptele lor, pe baza de documente nu pe vorbe! Acesti infractori tot la puscarie vor ajunge ca sa termine ce au inceput, perioada de puscarie!

  9. Aveti multa dreptate,acest guvernator General,la serviciul nemtesc de externe,unde a primit cea mai mare distinctie pentru marile servicii aduce statului respectiv,este cel mai mare presedinte de Colonie din toate timpurile,la inaltime si greutate,doar.Atat de mult iubeste pe romani,mai ales pe cei de etnie evreiasca,incat se tine de boase,pardon,adica de inima cand se intoneaza imnul cu desteptarea din somn a unora,ceilalti s-au desteptat de mult si au luat-o la fuga in alte tari,democratice,asa zic unii,oricum sunt stapanii coloniei.Mare pacat ca licuriciul cel mare nu o va mai lasa pe merchellova sa-l numeasca pentru inca un mandat de confortabilitate in functia de general guvernator al Coloniei,iar daca va fi altul numit se vor produce muatatii grave in comportamentul mutalakului.

  10. Cobe , halesti govno cu boasele lui Baphomet si-n ziua de Craciun , gurmandule ? Te doare la basca , Craciunul tau e pe rit vechi , cand serbam noi , ROMANII , Sfantul Ion . Asa-i ca te-am ghicit , mancurtule lesinat dupa copeicute ?

  11. Rușine ce se întâmplă. Ori închizi, ori lași liber. Nu exista clementa decât în pixul președintelui. Cer DEMISIA Toader. Iar romanii sa nu mai voteze PSD Alde sau Pnl. E bătaie de joc statul zis de drept e muci.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger