AcasăNewsSa invatam de la Boris Becker cum sa intram in faliment personal

Sa invatam de la Boris Becker cum sa intram in faliment personal

Fostul jucator de tenis Boris Becker, in varsta de 49 de ani, a fost declarat falimentar de catre un tribunal britanic, ieri, dupa ce nu si-a achitat o datorie pe care o avea de o lunga perioada de timp. Datoria era la o banca. Asa, cam ca orice roman de rand.

Fostul tenisman a ajuns mai jos de fundul sacului

Avocatii fostului sportiv au incercat sa obtina o ultima sansa ca acesta sa-si plateasca datoria ce dateaza din 2015, catre bancherii privati de la Arbuthnot Latham & Co, insa notarul Christine Derrett a constatat ca nu exista dovezi credibile ca Becker va achita datoria in scurt timp.

Asa e la ei

Avocatul sau, John Briggs, a sustinut ca exista suficiente dovezi care sa demonstreze ca Becker ar fi in stare sa plateasca datoria printr-un acord de refinantare. Briggs sustine ca Boris Becker urma sa-si vanda o proprietate din Mallorca, pe care urma sa obtina sase milioane de euro, doar ca asteapta ca tranzactia sa fie aprobata de o banca spaniola de aproximativ o luna.

Cum e la noi

Incepand cu 1 august 2017, Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice va intra in vigoare, ceea ce inseamna ca si persoanele fizice vor putea sa ceara intrarea in insolventa. Asa cum prevede actul, vor exista trei proceduri diferite de insolventa: prima, bazata pe un plan de rambursare a datoriilor, a doua presupune lichidarea de active, iar cea de-a treia este o procedura simplificata. Dintre acestea, doar prima este o procedura care nu implica instanta de judecata. Practic, o persoana fizica care domiciliaza sau are resedinta in Romania va putea cere intrarea in insolventa daca aceasta nu are suficienti bani sa-si plateasca datoriile (insolventa se prezuma, daca s-a depasit cu 90 de zile data scadentei) si daca nu exista vreo probabilitate rezonabila ca-si va reveni, pe plan financiar, in urmatoarele 12 luni.

author avatar
Catalin Dumitrescu
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger