AcasăNewsS-au taiat paduri cat 7200 de terenuri de fotbal

S-au taiat paduri cat 7200 de terenuri de fotbal

Masacrul copacilor Romaniei, un dezastru national

Asta inseamna ca  o padure seculara de mii de hectare a disparut din parcurile nationale, in ultimii 5 ani, situatie care pune Romania in fata unui nou infringement pe mediu, avertizeaza Agent Green.

Masacrul copacilor Romaniei un dezastru national

“O cantitate de 1,2 milioane de metri cubi de lemn a fost exploatata incepand din anul 2014 pana in prezent, lemnul a fost incarcat si transportat in peste 60.000 de camioane, adica o coloana de camioane pline cu busteni de la Bucuresti pana la Nadlac. Romania a pierdut prin exploatari la scara industriala echivalentul unei suprafete de 3.600 de hectare de paduri seculare, rasa complet de pe fata Pamantului, adica suprafata unui teren de fotbal inmultit cu 7.200. (…) Romsilva, companie de stat care administreaza 12 din cele 13 parcuri nationale din Romania, a refuzat sa puna la dispozitie date despre volumul de lemn taiat si scos din parcurile nationale pe care le administreaza, motivand ca aceste informatii sunt secrete, iar publicarea lor ar afecta activitatea companiei. Este un abuz fara precedent, in conditiile in care peste jumatate din suprafetele incluse in parcuri sunt proprietatea publica a statului roman, iar administrarea lor este o chestiune de interes public, spune Andrei Ciurcanu, reprezentantul Agent Green, organizatie care are 33 de procese cu statul roman pentru ca nu au fost puse la dispozitie informatiile solicitate legate de volumele de lemn exploatate in parcurile nationale. „Prin exploatarea industriala a acestor arii naturale protejate si a padurilor seculare, statul roman a obtinut, in ultimii cinci ani, venituri intre 60 de milioane de euro si 100 de milioane de euro”, a precizat Ciurcanu.

author avatar
Bogdan Borcea
387 afisari

1 COMENTARIU

  1. Diriguitorii Romsilva să răspundă și să plătească. E o crimă națională ce s-a făcut ȘI cu pădurile. Ăia nu se supun legii, cine morții mă-sii se cred?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger