AcasăNewsS-au aprins beculetele de Craciun. Capitala si marile orase, luminate ca-n povesti!...

S-au aprins beculetele de Craciun. Capitala si marile orase, luminate ca-n povesti! (FOTO)

Romanii care abia asteapta sa petreaca Sarbatorile de iarna din acest an alaturi de familie si apropiati, dar si cei care pur si simplu vad cu ochi buni faptul ca, in luna decembrie cel putin, orasul in care locuiesc e mai luminat ca oricand, apreciaza din plin momentul aprinderii beculetelor de Craciun montate in urbea lor atat pe marile bulevarde, cat si in parcuri sau in alte zone centrale.

In Bucuresti, de exemplu, in seara Zilei Nationale, primarul Gabriela Firea a apasat, simbolic, butonul prin intermediul caruia zonele centrale ale Capitalei, inclusiv Centrul Vechi, Bulevardul Magheru, Calea Victoriei, dar si Piata Constitutiei (unde in acest an se afla, in premiera, Targul de Craciun) au fost luminate ca in povesti. De altfel, trebuie spus ca bucurestenii au iesit, in numar mare, in jurul orei 19, pe strazile orasului, tocmai pentru a admira beculetele de Craciun, dar si pentru a ajunge la targul amintit (care va fi deschis zilnic, pana pe 31 decembrie, de la 10 la 22, cu peste 100 de casute de lemn -n.r). Si, dupa cum se putea intrezari observandu-le reactiile, nu doar copiii au fost incantati de ceea ce au vazut, la nivel de pregatiri pentru Craciun in Bucuresti. Si e de inteles, avand in vedere ca de la nivelul municipalitatii s-a anuntat ca vor fi peste 3 milioane de beculete care vor decora Capitala, de sarbatori, si 29 de kilometri impodobiti cu luminite, in 52 de puncte ale orasului.

Oradea

Insa povestea Capitalei nu e singulara. In seara Zilei Nationale, mii de timisoreni au iesit in centrul orasului, mai precis in Piata Victoriei, unde, intr-un decor foarte frumos, cu un brad imens impodobit, un carusel, dar si casute din lemn, s-au distrat de minune.

Craiova

La fel au facut si craiovenii, care au fost asteptati in Centrul Vechi al urbei conduse de Lia Olguta Vasilescu, pentru a vedea cum arata, in acest anj, decorul luminos special pregatit pentru Sarbatori. Ca si in Bucuresti si in alte orase mari, locuitorii Craiovei s-au putut bucura de un concert, de Ziua Nationala.

Ar mai fi de mentionat faptul ca la Oradea, de exemplu, startul a fost dat inca din ziua precedenta, adica de Sfantul Andrei, cand au fost aprinse luminitele de Sarbatori, care infrumuseteaza orasul pe perioada lunii decembrie, fiind inaugurat si Targul de Craciun, tinut in Piata Unirii din oras. Evenimentul ultim mentionat a adus-o in fata oradenilor pe apreciata solista Paula Seling.

Insa primul oras din tara care s-a imbracat in haine de Craciun – inca de la mijlocul lunii trecute, mai exact de pe 18 ale lunii lui Brumar, e – se stie- Sibiul, fosta capitala culturala europeana cunoscuta pentru felul in cara celebreaza Sarbatorile de iarna, intocmai ca in marile orase ale lumii.

sursa foto: Facebook/ Primaria Capitalei, Primaria Oradea, Nicolae Robu, Sibiu-Pagina oficiala a orasului/Lia Olguta Vasilescu

author avatar
Cristina Stefan
619 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hei, nicio injuratura la adresa lui Basescu? Ce fel de urmasi ai lui CV Tudor sunteti voi daca lasati sa treaca o zi fara sa porcaiti pe cineva? Veniti, mocirla va apartine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger