AcasăNewsS-a trezit America! We are fucked!

S-a trezit America! We are fucked!

Ca si în cazul votului pentru Brexit, când britanicii abia a doua zi si-au dat seama ce au făcut, si americanii s-au dezmeticit prea târziu...

Mii de persoane au manifestat miercuri noapte in mai multe orase din Statele Unite pentru a protesta impotriva neasteptatea victorii a lui Donald Trump. ”Nu este presedintele meu”, au scandat oamenii la unison.

Ca si în cazul votului pentru Brexit, când britanicii abia a doua zi si-au dat seama ce au făcut, si americanii s-au dezmeticit prea târziu...

La New York manifestantii s-au indreptat, bineinteles, catre Trump Tower, luxoasa resedinta a celui care a devenit cel de-al 45-lea presedinte al SUA, pe Fifth Avenue, in timp ce altii s-au adunat in parcurile din Manhattan, scandand lozinci impotiva magnatului si condamnandu-i iesirile verbale din campanie. In centrul din Chicago, aproximativ 2000 de persoane care s-au strans in fata unei cladiri apartinand magnatului imobiliar (Trump International Hotel and Tower), scandand: ”Nu Trump”, ”Nu Ku Klux Klan”, ”Nu unei Americi rasiste”. Politia din Chicago la blocat strazile din zona manifestatiei. IN Seattle, un barbat a ranit cu o arma de foc cinci persoane, intre care una se afla in stare critica, in timpul unei dispute care a izbucnit in apropierea altei manifestatii contra lui Trump. In Oakland (California), 6000 de manifestanti (Reuters) au blocat traficul rutier si au lansat diferite obiecte in directia fortelor de politie. Vitrinele mai multor magazine au fost sparte, manifestantii incendiind si pubelele. Politia a ripostat cu gaze lacrimogene. In Los Angeles, 5000 de persoane au iesit pe strazi urmare unui apel pe retelele sociale contra miliardarului republican. Sute de persoane s-au adunat si in Philadelphia, Boston, Portland sau Austin, capitala Texasului.  Echipa de campanie a lui Trump nu a facut nici un comentariu.

”Ne-am intors in timp si am votat un imbecil”

Tot in cursul zilei de miercuri, peste o mie de liceeni si elevi au iesit din clasele din Berkeley (California) pentru a protesta sub #NotMyPresident impotriva victoriei lui Trump. Tinerii s-au indreptat apoi spre campusul Universitatii Berkeley, oras cunoscut pentru vederi progresiste. ”Ne-am intors in timp, am revenit in anul 1950 alegandu-l pe acest imbecil. Trump ne-a aratat cat de raspandite sunt inca ura si ignoranta”, a declarat o studenta. Agitand pancarte cu sloganuri anti Trump si drapele mexicane, studentii scandau ”Not my president!” si ”Si se puede!” formula clasica a miscarii pentru drepturile civile ale imigrantilor. ”Un copil nu trebuie sa traiasca cu teama de a fi expulzat”, a declarat Stephanie Hipolito, unul din organizatorii protestelor liceenilor, citata de Reuters. Un pliant distribuit denunta sosirea ”tiraniei Trump” si ”militarizarea” frontierei cu Mexic, unde republicanul a promis ca va ridica un zid antiemigratie, cu ”30 de centimetri” mai inalt ca Marele Zid chinezesc. O alta manifestatie  avut loc la Universitatea din California, in Davis, nu departe de capitala statului Sacramento. Studentii au blocat strazile si au scandat: ”Voi nu sunteti America, noi suntem America!”.

Cabina de injurat si de calmat nervii

Bucurosi sau indignati, dupa scrutinul prezidential, ameicanii au fost invitati sa-si descarce stresul acumulat in ultimele zile intr-o cabina special echipata, plasata in centrul New York-ului. Ideea unui loc sigur unde oamenii se pot dezlantui in ideea sa-si elimine stresul i-a apartinut animatorului Steven Colbert. In respectiva incinta, oamenii au fost liberi sa tipe, sa-i injure rau pe Trump, Clinton sau pe Obama. Cabina a functionat toata noaptea de 8 spre 9 noiembrie si a cunoscut un succes enorm, oamenii stand la coada cu orele.

author avatar
Tudor Borcea
756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger