Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » S-a terminat cu puterea romanilor la OMV

S-a terminat cu puterea romanilor la OMV

Autor:

O veste-bomba vine dinspre OMV Petrom: Consiliul de Supraveghere al companiei a inlocuit-o, ieri, pe Mariana Gheorghe din functia de CEO.  Pe romaneste, aceasta a fost matrasita incheind, practic, privatizarea Petrom.

 

omv petrommariana gheorghe S a terminat cu puterea romanilor la OMV

Christina Verchere o va înlocui pe Mariana Gheorghe

Numirea Marianei Gheorghe la conducerea Petrom in 2005 a fost una dintre primele decizii legate de viata companiei dupa privatizare, la aproximativ un an de la achizitia celei mai mari companii din Romania de catre grupul austriac OMV.christinaverchere S a terminat cu puterea romanilor la OMV

Mariana Gheorge, un sprijin pentru ANAF

Mariana Gheorghe a fost recrutata de OMV de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si avea deja 14 ani de banking in Londra. Sub conducerea ei, Petrom a trecut de la strategia unei companii de stat la aceea a unei corporatii. Iar doamna Gheorghe a fost de atunci amintita ca fiind cea mai puternica femeie din business-ul romanesc.  Dar nu numai atat. CEO-ul OMV Petrom a fost si unul dintre cei mai buni colaboratori ai ANAF. Cum? Foarte simplu: an de an, ANAF calculeaza cum si ce s-a strans la buget, pana la incheierea socotelilor. Daca suma era prea mica, ANAF apela la puternicul OMV, rugand-o pe doamna Gheorghe sa  plateasca cate ceva in avans. Ceea ce se si intampla si ANAF-ul era, din nou, salvat. Inlocuirea Marianei Gheorghe din fruntea importantei companii nu numai ca va da o lovitura grea Fiscului, ci anunta si incheierea unei ere: disparitia romanilor de la butoanele OMV!

Urmeaza Dan Pazara si Mona Nicolici?

Gheorghe va fi inlocuita, cel mai tarziu din 20 ianuarie, cu Christina Verchere, o scotianca de 46 de ani, cu o experienta de 19 ani in industria petroliera, ea defasurand activitati in acest interval doar la British Petroleum (BP), unul dintre giganti mondiali in acest domeniu. Verchere a fost  in ultimii patru ani presedinte regional la British Petroleum, iar in perioada aprilie 2012-iunie 2014 presedinte si CEO BP Canada Energy Group. E limpede ca scotianca nu va raspunde la fel ca Mariana Gheorghe la solicitarile ANAF. In plus, este mai mult ca probabil ca si alti romani din OMV sa fie matrasiti, chiar si personaje cu nume sonore precum Dan Pazara sau Mona Nicolici.

O simpla coincidenta?

Indepartatea Marianei Gheorghe din functia de CEO coincide in mod bizar cu primirea la Cotroceni a unei delegatii OMV-Petrom, condusa de directorul general al grupului OMV AG, Rainer Seele. Conform surselor oficiale “conducerea OMV AG a prezentat strategia de dezvoltare a companiei, care include o crestere a gradului de internationalizare a Petrom, in vederea valorificarii oportunitatilor existente in regiune, precum si o crestere consistenta a investitiilor incepand cu anul acesta”. Oare in acesta inalnire a fost negociata si schimbarea doamnei Gheorghe?


2 comentarii to S-a terminat cu puterea romanilor la OMV

  1. metoo

    Ce sa caute reprezentantii unei firme(austriaca!) la Cotroceni si nu la Victoriei?Ciudat….


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!