Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » S-a taiat lumina, importam la greu

S-a taiat lumina, importam la greu

Autor:

Nivelul productiei de energie electrica din Romania a revenit peste cel al consumului, ieri, la ora 14.09, cand se produceau 8.830 si se consumau 8.753 MW. Situatia inregistrata luni dimineata ramane surprinzatoare din prisma faptului ca Romania are capacitati de productie peste nivelul maxim al consumului.

 

electricitate S a taiat lumina, importam la greu“Importul realizat in acest interval orar a fost unul in interesul consumatorului final din Romania”, arata, intr-un comunicat, Ministerul Energiei, care adauga ca pretul de import al energiei electrice a fost unul mai redus decat cel de pe piata interna. “Energia vanduta in Romania se situa la un pret mai mare decat energia provenita din cuplare (circa 74 de euro / MW – pret Romania fata de circa 71 de euro MW, pret piata pentru ziua urmatoare cuplata) “, se precizeaza in comunicat. Situatia inregistrata luni este insa surprinzatoare din prisma faptului ca Romania are capacitati de productie peste nivelul maxim al consumului, fapt demonstrat la inceputul acestui an, cand a fost inregistrat un consum de peste 10.000 de MW si nu doar 9.000 MW ca luni dimineata. In privinta importului, cele mai mari cantitati provin din Ucraina (407 MW), Ungaria (145 de MW) si Serbia (125 de MW). Cu Bulgaria, Romania are un sold negativ, respectiv exporturile sunt mai mari decat importurile.


1 Comentariu la S-a taiat lumina, importam la greu

  1. Moisuc Neculai

    In afara de iluminatul public si casnic,nu mai folosim energia electrica la nimic.Inainte produceam si exportam pe toate continentele,nu mai inteleg nimic.Industrie nu,agricultura nu,scoala nu,zero peste tot.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!