AcasăNewsS-a suspendat suspendarea?

S-a suspendat suspendarea?

Liviu Dragnea scoate iar suspendarea la inaintare. E din rasa Angora, cu ochi albastri

Pe la jumatatea lunii mai, Liviu Dragnea declara: „… nu avem de gand sa stam inactivi, sa nu facem nimic daca vom vedea ca lucrurile merg in directia care este stravezie si anume de a se prelua in mod nelegitim guvernarea. Si atunci vom utiliza toate mijloacele legale, constitutionale, publice, sociale pentru ca votul cetatenilor, din decembrie 2016, un vot legitim, sa fie respectat”. Intrucat bataia la fund a presedintelui, cu cureaua, nu este nici legala si nici constitutionala, se prezuma ca era vorba de suspendare.

Liviu Dragnea scoate iar suspendarea la inaintare E din rasa Angora cu ochi albastri

Oricum, era o pozitionare mai buna decat cea din februarie, cand, intrebat fiind ce se va intampla in cazul in care Iohannis va refuza sa o revoce pe Kovesi, Dragnea declara ferm: “categoric nu luam in calcul suspendarea presedintelui, orice discutie pe aceasta tema, in care este implicat PSD-ul, este falsa”.

Ruperea pisicii se amana

In mod normal, ar fi trebuit doar sa mai adaug doua cuvinte, „No comment!” si sa inchei articolul. Mai departe, era treaba lumii sa gandeasca ce vrea despre Dragnea si a lui Dragnea cu ce va spune lumea despre el. Iar asta, cu atat mai mult cu cat nu era singura exprimare contra suspendarii. Noroc ca, lasat slobod in curte, la joaca, Iohannis a trecut la amenintari fatise la adresa premierului, i-a pus liderului PSD in carca nebunia unor afaceri facute cu evreii si uite cum, dintr-odata, Dragnea „Peleianul” sare din asternut, insfaca lancea si scutul si iese la atac. Tot cu suspendarea. Aia pe care o respingea categoric. Aha! De unde se vede treaba ca suspendarea este mai mult o pisica pe care beligerantul sef o scoate de sub tunica si i-o flutura dusmanului pe sub ochi. Lumea, insa, trebuie sa creada ca mata asta jigarita e ditamai tigrul. E limpede, nimeni nu rupe pisica. Doar e plimbata pe gard.

Cine pe cine sperie?

Cand a fost sa fie cu revocarea Codrutei Kovesi, pe care Iohannis a amanat-o pana la sfidarea legii si a natiunii, Dragnea a scos din nou pisica. Vorbele si-au incordat muschii in gura lui Codrin Stefanescu, vuvuzeaua liderului PSD. Baronii partidului trimiteau depese de revolta si faceau presiuni pentru suspendarea lui Iohannis. Liderii mari si mai marunti plimbau suspendarea prin gura ca pe o guma de mestecat aromata in care, din cand in cand, isi infingeau dintii. Ziceai ca gata, Iohannis si-a trait traiul, si-a mancat malaiul. Da’ de unde! I-a semnat doamnei aleia revocarea si s-a domolit arsita suspendarii. Ca s-o fi speriat Iohannis de tragerea lui pe dreapta? Posibil, si eu am cochetat cu ideea asta, dar acum cred ca, de fapt, si-a facut doar calculele si, dandu-i cu minus la al doilea mandat, a renuntat la statul de-a curmezisul. Ca Dragnea ar fi pus-o in practica, pana la urma? Nu cred. Stia si el de calculele de la Cotroceni si, in fond, nu urmarea decat revocarea Codrutei Kovesi.

Fapte sterse cu buretele

Mai este necesara suspendarea lui Iohannis? Fara discutie, pentru ca presedintele are un palmares bogat in fapte nedemne si nepotrivite cu functia. Pactizarea cu strada revoltata, incitarea la proteste, intentiile neascunse de a darama un guvern liber ales, prin vot popular, blocarea actului legislativ prin subterfugii ieftine sunt doar cateva dintre motive. Lasat in continuare la Cotroceni, Iohannis va mai gasi un consilier care sa ameninte vreun judecator constitutional si va face orice pentru a distruge PSD. Ar fi de ajuns fie doar tertipurile la care recurge pentru a nu-si achita datoriile fata de stat, apropo de banii incasati de-a lungul timpului pe chiria casei din Sibiu, obtinuta in mod fraudulos. Problema este, insa, cine sa-l suspende.

Macar sa nu ploua

Inainte de revocarea Codrutei Kovesi, atat Dragnea cat si Tariceanu ajunsesera la un consens, ca suspendarea este o optiune serioasa. Dupa ce s-a stins valvataia revocarii, lucrurile s-au potolit. Consensul nu mai este o solutie. Cel putin pentru Tariceanu, despre care mai multe surse afirma ca „nu ar sustine demersul de suspendare a presedintelui din calcule strict politice. Liderul ALDE intentioneaza sa candideze la prezidentiale si nu vrea sa-si asume un demers care ar putea sa-i submineze imaginea”. Asa carevasazica! Pe de alta parte, nici Dragnea nu mai da semne vioiciune. O tine de-a gaia matu’ ca nu renunta, dar parlamentarii pleaca in vacanta. Cica sa-si tina telefoanele pe langa ei, in caz de nevoie. Hai, lasa-ma! La ce bun? Ca sa vada la ele filmul cu mata aia care e plimbata pe gard? Daca o sa fie, cand o sa fie, macar sa nu ploua. Nu de alta, dar sa nu ni se spuna ca, din cauza vremii nefavorabile, suspendarea se suspenda.

author avatar
Valentin Boeru
1.782 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce-mi place: hoțul strigă ”hoțul”!
    Șo pe el…în virtutea parului ”nevăzut” din propriul ochi, și-a paiului (de bambus), din ochiul celuilalt…ca niște panda ce sunt…albul ochilor și negrul de pe haină, precum binele cu răul, păcatul și virtutea…în ce procente? Calculați!
    Cert este că, atât unul, cât și celălalt au fost validați (la vremea lor) de organilii în drept, nu? Am uitat, sau ce?
    Deci, ori organele E proaste (în evaluare), ori acționează în neștiință de cauză…și-n-tr-un caz, și-n altul…să iasă la înaintare și să vorbească!

  2. am inteles. dragnea e de vina si ptr ploile din asta vara. dar totusi, tariceanu unde e in povestea asta? ca nu-l aud macar cu gura sa zica de suspendare, scot astia din psd castanele fierbinti si ptr ei. totusi psd nu sunt omnipotenti. depind de voturile celor din alde. poate se hotarasc si partenerii din coalitie ce dracu vor sa faca. psd pare foarte hotarat, dar tre’ sa aiba si cu cine…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger