Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » S-a stins Zoe Petre. Fostul presedinte Constantinescu: Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostinta

S-a stins Zoe Petre. Fostul presedinte Constantinescu: Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostinta

Autor:

Fostul sef al statului, in perioada mandatului caruia Zoe Petre a detinut deopotriva prerogativele de consilier prezidential pe chestiuni de politica interna si externa, a ales sa transmita un mesaj in ziua in care respectatul istoric a parasit aceasta lume.

 

EMIL CONSTANTINESCU FANE 36 634x500 S a stins Zoe Petre. Fostul presedinte Constantinescu: Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostintaCei doi au lucrat impreuna in intervalul 1996-2000, cand Emil Constantinescu era primul om in stat, iar Zoe Petre facea parte din echipa de la Cotroceni. Anii au trecut, iar vineri, din pacate, Zoe Petre a plecat dintre cei vii, la varsta de 77 de ani.

In memoria fostei sale colaboratoare de la Presedintie, fostul sef al statului a facut public, pe blogul sau, un mesaj, din care razbate din plin eleganta evocarii celei disparute. “Astazi, 1 septembrie 2017, s-a stins dupa o lunga si grea suferinta Zoe Petre, profesoara si cercetatoare a istoriei democratiei antice, care a inteles complicata istorie a Romaniei moderne si a contribuit la schimbarea ei. Intr-un moment de intristata reflectie, fie-mi ingaduit sa evoc amintirea unei nepretuite prietene si colaboratoare al carei destin s-a impletit strans cu al meu“, isi incepe Emil Constantinescu mesajul postat intr-o zi grea pentru cei care au cunoscut-o si apreciat-o pe cea care a fost Zoe Petre.

Zoe Petre S a stins Zoe Petre. Fostul presedinte Constantinescu: Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostintaFacand referire directa la activitatea sa din perioada in care a lucrat in echipa prezidentiala, Constantinescu noteaza, printre altele, faptul ca “a fost inspiratoarea unor stralucite initiative de politica internationala care au dus la intarirea pozitiei Romaniei in sud-estul Europei, pe plan european si mondial si promotoarea unor reforme pe plan intern care au contribuit la constructia statului de drept. A avut un rol deosebit in pregatirea si apoi consolidarea Parteneriatului strategic Romania – SUA, in cadrul caruia a servit ca presedinte al Comisiei mixte insarcinate cu punerea in aplicare a prevederilor acestuia in plan politic, economic si militar”.

“Imi este greu sa exprim in cuvinte recunostinta mea pentru tot ajutorul exceptional pe care mi l-a dat in ultimul sfert de veac (…) Putini dintre oamenii pe care i-am cunoscut au intrupat mai bine ca Zoe Petre idealul servirii patriei mai presus de orice interese, personale sau de grup“, marturisteste fostul presedinte, in acelasi mesaj.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!