AcasăNewsS-a spart “buboiul” de la Telekom

S-a spart “buboiul” de la Telekom

„Miile de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute in ultimii ani”, volumul mare de munca si „salariile mizere” i-au scos pe angajatii Telekom Romania in strada.

Reprezentantii sindicalistilor sustin ca au semnalat institutiilor de control situatia, dar acestea nu au facut nimic. Protestul a fost organizat de Sindicatul National Telecomunicatii Mobile (SNTM), afiliat confederatiei Blocul National Sindical (BNS). Ei afirma ca, desi statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor, are persoane desemnate in Consiliile de administratie la nivelul societatilor Telekom, si a fost sesizat de organizatia sindicala, „se pare ca ministerul este partinitor cu companiile multinationale la care este actionar”. Reprezentantii sindicatului spun ca prin acest protest vor sa traga un semnal de alarma asupra „abuzurilor existente”, concedierilor mascate si „abuzurilor din domeniul relatiilor de munca, asupra obligarii salariatilor la prestarea de munca fortata si neplatita (dovedita de instantele judecatoresti, dar paradoxal, nu si de catre institutiile sesizate cu atributii de control), a dublului standard de tratament in materie de conditii de munca si salarizare. In replica, Miroslav Majoros, seful grupului de firme Telekom Romania, le transmite, nonsalant, protestatarilor ca transformarea radicala a activitatii va continua, deoarece, in lipsa unor masuri de adaptare la exigentele pietei, „business-ul va pieri”, asa cum s-a intamplat cu Nokia si Kodak.

author avatar
Andrei Coman
1.178 afisari

4 COMENTARII

  1. Da inkideti ba si plecati in Germania daca nu merge biznisu’..! Cind erau greci de la Cosmote mergeau brici!.Cum i-au preluat nemtii cam cu japca s-au dus in cap direct din prima ! Ce nare paguba ? e in piata Digi/gigi,Vodafone,Orange, si parca mai era Zap mobile ,telemobil,etc..

  2. Au inceput sa muste ca de prin 2016 nu mai dicteaza cosul fiscal in Romania
    Mai sunt unii pe aici care nu sunt de acord ci statutul de colonie
    Firmele strainr clcaie de infiltrati straini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger