Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » S-a schimbat regimul armelor: nici cele neletale nu mai pot fi purtate de cei bauti

S-a schimbat regimul armelor: nici cele neletale nu mai pot fi purtate de cei bauti

Autor:

Printr-o hotarare intrata in vigoare pe 28 februarie, Guvernul a modificat unele prevederi din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

 

arme 720x333 S a schimbat regimul armelor: nici cele neletale nu mai pot fi purtate de cei bautiAstfel, modificarile impun tuturor posesorilor de arme sa se supuna examenului medical sau psihologic la recomandarea politistilor, care, totodata, au dreptul de a face verificari proprii cu privire la starea de sanatate a detinatorului de arme letale daca „exista indicii comportamentale care reclama examinarea medicala si/sau psihologica”, caz in care „dreptul de detinere sau dupa caz de port si folosire se suspenda sau se anuleaza, dupa caz”. Totodata, normele prevad obligativitatea pentru toti detinatorii de a efectua o sedinta de tragere de antrenament anual, in perioada de valabilitate a permisului de arma. De asemenea, sunt obligatorii procedura avizarii poligoanelor de tragere din punct de vedere al sigurantei in utilizare, dar si cursurile de instruire teoretica si practica. De altfel, cele din urma sunt conditii obligatorii pentru persoanele care intentioneaza sa procure arme neletale supuse autorizarii. Persoanelor care au consumat bauturi alcoolice li se interzice portul acestor arme. Sunt prevederi noi si in privinta vanatorilor, care pot fi autorizati numai daca prezinta un carnet de membru in cadrul unei asociatii de vanatoare. „In cazul unor partide de vanatoare la care participa si cetateni straini, organizatorii sunt obligati sa notifice Serviciul Arme, dar si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera, cu 10 zile inainte de sosirea invitatilor, care vor primi la intrarea in tara un aviz pentru armele aduse”.


1 Comentariu la S-a schimbat regimul armelor: nici cele neletale nu mai pot fi purtate de cei bauti

  1. costica

    Clar, cea mai buna oferta de lucru la domiciliu! Venim acum cu aceasta oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri sigure intr-o activitate deosebit de placuta si interesanta, in timpul liber, fara stres, fara obligatii. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!