AcasăNewsS-a reluat urmarirea penala in dosarul in care Traian Basescu este acuzat...

S-a reluat urmarirea penala in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de santaj

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost acuzat de santaj de catre Gabriela Firea, purtatoarea de cuvant a Partidului Social Democrat.

Incidentul s-a petrecut in primavara, dar magistratii au decis intreruperea urmaririi penale pe motiv ca Traian Basescu, atunci presedinte al Romaniei in exercitiu, beneficia de imunitate.

Intre timp, Traian Basescu a fost inlocuit in fruntea statului cu liberalul Klaus Iohannis, astfel ca magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus reluarea urmaririi penale in dosarul in care fostul sef de stat este acuzat de santaj.

Vorbim, deocamdata, despre o urmarire penale in rem, asupra faptei, Traian Basescu nefiind pus sub acuzarea. Totusi, Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, anunta ca Traian Basescu ar trebui sa se astepte sa fie chemat la audieri in orice moment.

„In conformitate cu dispozitiile Codului de Procedura Penala s-a dispus reluarea urmarii penale, in rem, cu privire la fapta. Urmarirea penala a fost reluata exact din punctul in care a fost suspendata. Procedural, nu sunt dispozitii exprese in acest sens”, a fost mesajul transmis de Tiberiu Nitu.

Procurorul general al Romaniei a precizat ca, din cunostintele sale, Traian Basescu inca nu a fost audiat in acest dosar, dar ar trebui sa se astepte in orice moment sa fie chemat la audieri. De asemenea, Tiberiu Nitu a infirmat zvonul conform caruia ar fi cerut o situatie cu privire la dosarele care il vizeaza pe fostul presedinte Traian Basescu.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger