AcasăNewsS-a inventat si iaurtul praf. La plic!

S-a inventat si iaurtul praf. La plic!

V-ati imaginat vreodata ca o cutie cu iaurt poate lua forma unui praf pastrat in plic? Sau ca resturile de la rosii pot fi folosite pentru a pregati o paine aromata, bogata in fibre? Nici noi.

Astfel de produse au fost prezentate la un targ de inventii organizat la Iasi, unde si-au dat intalnire mai multi tineri cercetatori. Iaurtul pastrat in cutii, pe care il gasim acum in magazine, ar putea, in viitor, sa-si schimbe forma. Cativa tineri din Republica Moldova au regandit produsul, care vine la plic. „Se amesteca si se lasa la repaus 40 minute, ca sa fie inabusit. Se formeaza iaurtul pe care il stim toti. Acesta  isi pastreaza structura si gustul”. Iar cei care au gustat s-au declarat multumiti. „Interesant, banuiesc ca e si foarte hranitor, are un gust normal si cred ca trebuie agitat mai mult”, a opinat o doamna mai in varsta. „Este bun. La ora actuala, mai ales cand e criza de timp. Pana la urma societatea se dezvolta”, si-a dat cu parerea o alta femeie. Dar, o noua idee ne spune cum sa salvam resturile de rosii. Pasionata de cercetare, o tanara sustine ca resturile de la rosii pot fi folosite intr-un aluat pentru o paine bogata in fibre. Olga Mihalache, doctorand: „Cercetarile sunt axate pe valorificarea deseurilor de tomate, obtinute la fabricarea sucurilor sau a altor produse din tomate. Acestea sunt uscate si maruntite, dupa care printr-o metoda inovativa,  numita extractie super critica, se obtine uleiul si srotul din tomate. Gata, acesta este adaugat in paine”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger