AcasăNewsS-a infiintat Politia apei

S-a infiintat Politia apei

People queue to collect water from a natural spring in Cape Town, South Africa, Monday, Jan 22, 2018 as the city and surrounds suffer from one of the worst droughts in recent history. Officials are looking to combat the drought, saying it was looking more likely that it will have to turn off most taps on "Day Zero," or April 21 stating that 60 percent of residents are "callously" using more than the current limit and that the city will fine households that use too much water. (AP Photo/Anwa Essop)

Pe fondul crizei acute de apa a  metropolei sud – africane Cape Town, au aparut echipe de ofiteri numiti de localnici „politistii apei”, un departament care patruleaza strazile, verificand  daca regimul de austeritate impus la consumul de apa nu este incalcat.

Controlorii secetei din Cape Town

Un peisaj dezolant, ofiteri care folosesc masini fara insemnele politiei verifica, de pilda, spalatoriile auto  ce folosesc ilegal conductele de apa potabila: „Nu aveti voie sa folositi sistemul municipal de aprovizionare. Stiti asta! Am mai fost aici de trei ori pana acum, v-am informat, dar du

Pe fondul crizei acute de apa a  metropolei sud – africane Cape Town, au aparut echipe de ofiteri numiti de localnici „politistii apei”, un departament care patruleaza strazile, verificand  daca regimul de austeritate impus la consumul de apa nu este incalcat.

Un peisaj dezolant, ofiteri care folosesc masini fara insemnele politiei verifica, de pilda, spalatoriile auto  ce folosesc ilegal conductele de apa potabila: „Nu aveti voie sa folositi sistemul municipal de aprovizionare. Stiti asta! Am mai fost aici de trei ori pana acum, v-am informat, dar dumneavoastra nu incetati. De ce?”, o intreaba pe patroana spalatoriei ofiterul Ashwyn Maxim, dupa care o amendeaza pe loc cu 3.000 de ranzi. Mai mult, oamenii se reclama reciproc ca nu tin cont de restrictiile oficiale si folosesc apa de la robinet pentru a-si umple piscinele, “politia apei” primeste sute de apeluri telefonice pe zi. Cape Town se confrunta cu cea mai severa seceta din ultimii ani,  in „Ziua Zero” (9 iulie) apa nu va mai curge la robinete, autoritatile au cerut populatiei sa se limiteze la 50 de litri pe zi pe cap de locuitor sau echivalentul unui dus zilnic de trei minute. In luna iulie, locuitorii din Cape Town se vor alimenta de la 200 de puncte de colectare a apei, de unde vor primi un maximum de 25 de litri pe zi pe cap de locuitor, in contextul in care orasul este cea de-a doua cea mai mare aglomeratie urbana din Africa de Sud, vizitata de o multime de  turisti. Din 2016, autoritatile sud-africane au rationalizat apa,  reducand la jumatate consumul, de la 1,1 miliarde de litri pe zi, la aproximativ 523 de milioane de litri pe zi.mneavoastra nu incetati. De ce?”, o intreaba pe patroana spalatoriei ofiterul Ashwyn Maxim, dupa care o amendeaza pe loc cu 3.000 de ranzi. Mai mult, oamenii se reclama reciproc ca nu tin cont de restrictiile oficiale si folosesc apa de la robinet pentru a-si umple piscinele, “politia apei” primeste sute de apeluri telefonice pe zi. Cape Town se confrunta cu cea mai severa seceta din ultimii ani,  in „Ziua Zero” (9 iulie) apa nu va mai curge la robinete, autoritatile au cerut populatiei sa se limiteze la 50 de litri pe zi pe cap de locuitor sau echivalentul unui dus zilnic de trei minute. In luna iulie, locuitorii din Cape Town se vor alimenta de la 200 de puncte de colectare a apei, de unde vor primi un maximum de 25 de litri pe zi pe cap de locuitor, in contextul in care orasul este cea de-a doua cea mai mare aglomeratie urbana din Africa de Sud, vizitata de o multime de  turisti. Din 2016, autoritatile sud-africane au rationalizat apa,  reducand la jumatate consumul, de la 1,1 miliarde de litri pe zi, la aproximativ 523 de milioane de litri pe zi.

author avatar
Bogdan Borcea
156 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce treaba avem noi cu Africa? De ce nu se acumuleaza in bazine apa de le inundatii! Ceva e „fake” si pute!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger