AcasăNewsS-a infiintat fabrica de neveste perfecte

S-a infiintat fabrica de neveste perfecte

Acum mai mult de un secol, prin toata Europa, infloreau scolile de bune maniere, care erau frecventate si de domni, si de domnisoare. Pe langa acestea, internatele, “pensioanele” de fete curprindeau cursuri de gospodarie, de gatit, de cusut si brodat, lucruri utile pentru cand vor fi la casa lor. Acum, moda a revenit si se face in stil mare.

Desi are componente mai apropiate de perioada victoriana decat de framantata nostra contemporaneitate care se zbate intre viciu si o spiritualitate facila, in Rusia exista scoli pentru femei, in care acestea sunt invatate cum sa devina sotii si femei de casa cat mai bune.

Ingrijitoarele protectorilor

Totul pleaca de la un concept drag uneia dintre fondatoarele unei astfel de scoli , Alesya Terekhova, teorema care considera ca barbatii sunt protectorii, in timp ce femeile sunt cele ce ii ingrijesc pe protectori. Conform unui flyer publicitar, scoala doreste sa modeleze ,,cele mai incredibile de succes si perfecte femei pe care sa le doreasca toti barbatii vrednici”.

Armonie, sot sau avere

Scoala pentru sotii ,,Women Inside”, fondata de Alesya Terekhova, este localizata in Moscova. Instructoarea sustine ca femeile vin din toata lumea la scoala ei pentru trei scopuri: sa descopere armonia, sa gaseasca un sot sau sa invete cum sa faca mai multi bani. Cursurile din cadrul scolii sunt personalizate pentru fiecare participanta in functie de nevoile sale, iar printre acestea se numara bunele maniere la masa sau invatarea unor tactici pentru a sustine o conversatie interesanta. Astfel, doamnele vor sti sa fie prezente placute pentru orice companion.

Muierea perfecta

Alesya afirma ca  ,,scoala a fost fondata pentru a crea femeia ideala din toate punctele de vedere, care sa aiba maniere, sa stie cum sa vorbeasca si sa intretina o conversatie”. Alti specialisti in domeniu sustin un pic pe dos. Spre exemplu, doctorita Jennifer Utrata, autoare a cartii ,,Women without Men”, rolul femeilor – de ingrijitoare – si cel al barbatilor – de protectori – nu este unul ideal. Pentru ca ingrijitoarele o cam iau pe coaja, daca sotul trage la masea.

Spritul, vesnica problema

In urma unor sondaje de opinie, s-a evidentiat ca o problema frecventa din casniciile din Rusia si nu numai este consumul de alcool, si una principala ca si cauza generatoare de divorturi. Asa ca, poti absolve cursurile “Women Inside”, dar tot iti trebuie un strop de noroc cand e vorba de partenerul protector. Ar mai fi un detaliu, ceva mai morbid: un studiu din 2014 indica faptul ca 24% dintre barbatii rusi au murit in jurul varstei de 54 de ani din cauza alcoolului…

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger