AcasăNewsS-a emis COD PORTOCALIU. Risc de inundatii in sase judete, pana marti

S-a emis COD PORTOCALIU. Risc de inundatii in sase judete, pana marti

In baza realitatilor existente deja in teren, dar si luand in considerare faptul ca meteorologii anunta noi precipitatii, in perioada urmatoare, pentru mai multe zone din tara, s-a aflat ca hidrologii au intocmit o avertizare COD PORTOCALIU prin care se anunta in cazul caror rauri exista riscul sa apara depasiri ale cotelor de atentie.

Mesajul este valabil in intervalul 20.05.2019 ora 18:00 – 21.05.2019 ora 16:00. Vizeaza raurile din bazinele hidrografice: „Viseu, Iza (judetul Maramures), Tur – bazin superior (judetul Satu Mare), Somesul Mare – (judetul Bistrita Nasaud), Somes – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Dej – amonte S. H. Satu Mare (judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Lapus – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Maramures), Niraj (judetul Mures)”.

Totodata, hidrologii au emis un COD GALBEN de inundatii, valabil incepand de luni de la ora 14 si pana marti, 21 mai, ora 24, pe raurile din mai multe bazine hidrografice, prezentate pe harta atasata mai jos:

 

Prin intermediul avertizarilor se anunta faptul ca se pot produce „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE APARARE”.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger