AcasăNewsS-A DECIS! Din vara se va aplica impozitul forfetar! Ce domenii scapa...

S-A DECIS! Din vara se va aplica impozitul forfetar! Ce domenii scapa de plata noului impozit!

Anuntul a fost facut de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, care spera ca prin aceasta masura sa creasca incasarile bugetare.

Pentru inceput, impozitul forfetar se va aplica numai pentru patru domenii. In prima categorie intra restaurantele, barurile si cafenelele, in cea de-a doua hotelurile si pensiunile, din cel de-al treilea domeniu vizat  fac parte spalatoriile si vulcanizarile, iar din ultima categorie fac parte atelierele de reparatii auto.

„As vrea sa se aplice din iulie, am promisiunea de la Ministerul Finantelor ca se aplica, si daca rezultatele sunt bune, aplicam si la alte domenii”, a declarat Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM.

Impozitul forfetar se va calcula diferit pentru fiecare dintre cele patru domenii, in functie de zona in care se desfasoara activitatea. Astfel, pentru o afacere in centrul Bucurestiului se va plati mult mai mult decat pentru una la periferie sau in provincie.

Spre exemplu, in Capitala un restaurant de 50 de metri patrati din centru va plati 6 000 de lei pe an, in timp ce unul care are aceeasi suprafata, dar amplasat in provincie, va avea de dat un impozit de doar 1 400 de lei.

Pentru hoteluri, plata impozitului se va face pentru fiecare loc de cazare, taxa ajungand in medie pana la 55 de euro pe pat anul, insa la un hotel de trei stele din centrul Bucurestiului poate ajunge pana la 75 de euro, in timp ce un hotel mic din provincie ar ajunge sa plateasca doar 40 de euro.

Multe patronate sustin acest nou tip de taxa.”Ar trebui numit impozit pe concurenta neloiala. In jur de 70-75% nu dau impozit la stat”, sustine Florin Pirvu, vicepresedinte CNIPMMR.

Tot de atunci impozitul pentru microintreprinderi ar putea fi redus de la 3 la 1,5% pe an din cifra de afaceri.

author avatar
Alina Costache
727 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger