Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » S-a decis caterisirea preotului Pomohaci

S-a decis caterisirea preotului Pomohaci

Autor:

Decidentii care au analizat acuzatiile ce i se aduc preotului Cristian Pomohaci, parohul din Mosuni – Protopopiatul Targu-Mures, au decis caterisirea acestuia.

 

preot S a decis caterisirea preotului PomohaciHotararea apartine Consistoriului eparhial, intrunit deunazi intr-o sedinta – la care preotul Pomohaci nu s-a prezentat, din cate se mentioneaza, vineri, din directia Biroului de presa al Arhiepiscopiei Alba Iulia, desi ar fi avut posibilitatea sa isi sustina punctul de vedere si sa prezinte dovezi menite a dezincrimina acuzatiile care i s-au adus – si anume ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor, in speta un adolescent in varsta de 17 ani.

“Avand in vedere gravitatea abaterilor de care a fost acuzat, lipsa probelor (dovezilor) de nevinovatie si propria lui dorinta de „a se retrage temporar„ din preotie, Consistoriul eparhial a hotarat caterisirea preotului Cristian-Dorin Pomohaci (pierderea preotiei pentru totdeauna si a posibilitatii ocuparii unui post neclerical in activitati bisericesti) conform art. 4 lit. r si art. 5 (B) alin. 1 lit. e din Regulamentul autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane. Hotararea a fost aprobata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu si este definitiva si executorie”, transmite sursa citata.

sursa foto: a1.ro
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!