AcasăNewsS-a dat liber la buzunareala in Mamaia

S-a dat liber la buzunareala in Mamaia

Cea mai tare statiune de pe litoral, raiul hotilor si al smenarilor

Dupa un iulie furtunos, primul weekend din august i-a scos din case pe romani. Cu catel, purcel si soacra din dotare, au navalit pe litoral, ocupand Mamaia inca de la primele ore ale zilei de vineri. Traiasca PSD si tichetele de vacanta, jeleau constantenii cu gandire liberala. Spre seara, cea mai cautata statiune s-a colorat de-a binelea, caci in zona si-au facut aparitia si nelipsitii suti, bucurosi ca picior de politist nu le incurca planurile.

Cea mai tare statiune de pe litoral raiul hotilor si al smenarilor

Unele estimari oficiale vorbesc de 100.000 de turisti pe litoral, insa se prea poate ca numarul lor sa fi fost dublu in weekendul trecut, daca ma gandesc ca duminica seara, la intoarcere, s-a mers in coloana pe Autostrada Soarelui de la intrarea in Cernavoda si pana dupa statia de taxare de la Fetesti. Bara la bara a fost si-n Mamaia, de departe alegerea preferata a romanilor, kilometrul zero al distractiei si, asa cum banuiam, raiul pungasilor.

Politia nu vede, n-aude

Acesti veritabili arheologi de buzunare si posete s-au perindat nestingheriti intre Perla si Cazinou, bucurosi ca nimeni nu-i deranjeaza in timpul orelor de munca. Mai incolo, spre nordul statiunii, aveau interdictie, interlopii din Piata Chiliei controleaza in continuare zona, iar manglitorii nu intra pe teritoriul ala. Chiar si-asa, au avut de tras din greu, caci litoralul era plin de clienti, oferta bogata si diversificata – si bucuresteni neatenti, cu mobile de fite si bijuterii la greu, si taranusi naivi care inghiteau momeala ca guvidele, pe nemestecate, si fete singure, si batrani neajutorati.

In tot acest peisaj, prezenta politistilor a fost sublima prin absenta. Picior de angajat al MAI n-am zarit nici sambata, nici duminica, desi obligatiile m-au plimbat dintr-o parte in alta a falezei din Mamaia.

Avertizat de vanzatorii ambulanti

In schimb, la tonetele din zona, mai toti vanzatorii ii avertizau pe clienti sa fie cu ochii pe portofele daca nu vor sa ramana fara ele. „Misuna tiganii mai ceva ca furnicile. De vineri, de la prima ora, au ajuns pe zona”. De altfel, nici n-aveai cum sa-i ratezi, imbracati in portul traditional (in aer se simteau vreo 40 de grade, dar tigancile tot purtau fuste colorate si cu multe buzunare si buzunarele) pareau copia proasta a unui tablou reusit, „Romani la plaja”.

author avatar
Cristina Elvira
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger