AcasăNewsS-a cheltuit fara numar, ca la lautari, de Zilele Bucurestilor

S-a cheltuit fara numar, ca la lautari, de Zilele Bucurestilor

S-a cheltuit fara numar, ca la lautari, de Zilele Bucurestilor

Cand iti da mana, nici nu te mai uiti la bani, azvarli in stanga si-n dreapta ca pomana pentru milogi. Iar Gabrielei Firea ii da mana, pardon, bugetul, caci Primaria Municipiului Bucuresti mesteca an de an miliardul de euro, asa ca firimituri de cateva sute de mii, hai un milion nici nu se pun, sunt mizilicuri tocate pe te miri ce. Asa si cu Zilele Capitalei, eveniment marcat printr-un concert al candva superstarului Rod Stewart, in prezent doar palida umbra a unui cantaret ce uimea lumea muzicii… acum mai bine de 40 de ani!

S a cheltuit fara numar ca la lautari de Zilele Bucurestilor

Daca in Anul Centenarului alegi sa spargi 250.000 de euro pe vocea tremuranda a unui artist strain inseamna ca te doare-n cotcodac de istoria, traditia si tot ce reprezinta muzica romaneasca. Sa ignori Phoenixul (doar un exemplu) cand aniversezi 100 de ani de Romania e strigator la cer si scandalos pentru risipa de care dau dovada „specialistii” din PMB. Adevarat ca, pe multe site-uri din strainatate, managerii lui Rod Stewart tin coada sus in privinta onorariului si sub un milion de euro nu negociaza, insa uite ca fostul lui Elton John mai da din buze si pe sfert! Chiar si asa, de banii astia se putea organiza un mega-concert 100% romanesc ce ar fi ramas in memorie ani buni de-acum incolo, in loc sa-i rotunjeasca veniturile decrepitului Rod Stewart!

I-au facut programare la Ana Aslan?

Daca tot si-a facut de lucru prin Bucuresti, Rod Stewart trebuia sa calce si pe la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”. Duminica seara, in Piata, londonezul n-a rezistat sa topaie pe scena mai mult de-o ora si, la cei 73 de anisori, s-a limitat sa continue recitalul asezat cuminte pe un scaunel, ca prichindeii de gradinita scosi la repetitie inaintea vreunei serbari. Bine ca n-a facut poc, ca Boc, ca asta-i mai lipsea lui Firea, sa plateasca si vreo despagubire pentru nemuritorul Sir Roderick din Highgate.

Reclama pe Antene in timpul concertului

Asta chiar ca intrece orice strategie de promovare artistica. Cei mai fideli telespectatori ai Antenelor, in frunte cu Floricica Dansatoarea, erau invitati duminica seara, pe la 11, sa nu rateze concertul lui Rod Stewart. In acelasi timp, britanicul se pregatea sa stearga putina de pe scena, asa cum a si facut-o, de altfel, plecand fara macar sa le transmita celor peste 50.000 de fani o banala urare, ca de elegantul „Good bye, Bucharest!” nu s-a auzit prin Anglia.

A fost fireasca promovarea evenimentului, insa abundenta clipurilor pe televiziunile grupului Intact demonstreaza chiar si fara cifre cat de multi bani s-au cheltuit pentru marketingul rezervat acestui concert. Asa-i, se face publicitate la un astfel de spectacol, dar nu in timpul recitalului, cand artistul deja isi pregatea iesirea din scena.

Onorariul, doar o strop din risipa

Oficial, Consiliul General al PMB a aprobat in luna iulie un buget total pentru evenimentele din cadrul Zilelor Bucurestilor undeva spre 600.000 de euro, insa nu-i exclus ca suma totala sa depaseasca acesti bani. Intreg momentul rezervat lui Rod Stewart a insemnat o cheltuiala uriasa, de la scena pe care a cantat artistul si pana la protocolul rezervat intregului staff, iata imaginea unor resurse considerabile aruncate in joc de institutia lui Firea.

Apropo de protocol, din poveste nu putea lipsi Ion Tiriac, care si-a inmuiat putin degetul in borcanul cu miere bugetara prin firma Tiriac Auto, partener de mobilitate la festivalul Zilele Bucurestilor. Rod Stewart si toti oamenii din delegatia sa au fost transportati de la Otopeni la Marriott intr-o coloana de Mercedesuri comandate de PMB (si achitate) de la Tiriac Auto.

author avatar
Tudor Borcea
1.430 afisari

3 COMENTARII

  1. Asta nu e rau sa mai distrezi oamenii. Despre Centenar, nu poti face centenar cantareti R&B si mici cu bere. Pt o astfel de sarbatoare trebuia gandita un soi de programe nationale de la gratuitati in unele muzee la spectacole de teatru reduse lafanfara militara in parc la filme si documentare tematice la spectacole cu muzica patriotica arta mutata in strada programe media adaptate programa institutional scolara. Centenar nu inseamna 2 mici si untold. Daca romanul nu e cuprins de cel mai mare eveniment istoric al romanismului risca sa ramana doar intre un răcnet si un ragait de satietate a matelor nimic la cerebel nimic la inima nimic la suflet doar la mațe.

  2. Despre Ana Aslan. Cati savanti nu au cautat elixirul tineretii vesnice. Cati nu fentau și mai fenteaza azi vanzand panaceul nemuririi? Ana e singurul savant in geriatrie din lume care a reusit sa fenteze batranetea si a trantit mortii usa in fata intinetind o persoana cu 40%. Ce feneie de 50 de ani nu ar vrea sa arate ca la 30 ?Ori ce barbat de 70 nu vrea ca la 50??Acea descoperire a vitaminei H3 aducea tesutui o latenta in imbatranire facand o seama de celebritati sa apeleze la ea de la Tito la Hrusciov intre odiosi pana la Claudia Cardinale la Marlene Dietrich la Kirk Douglas sau Dali. Numai laptisorul de mai reusea jumate de stopare. Ana de fapt inseamna un mod de întinerire ca prinfipiy sanatos de giata traita in tinerete alimentara si mentala. Savantul fara riduri a fentat moartea cu o eleganta geniala.

  3. Despre Ana Aslan. Cati savanti nu au cautat elixirul tineretii vesnice. Cati nu fentau și mai fenteaza azi vanzand panaceul nemuririi? Ana e singurul savant in geriatrie din lume care a reusit sa fenteze batranetea si a trantit mortii usa in fata umilind-o, intinerind o persoana cu 40%. Ce femeie de 50 de ani nu ar vrea sa arate ca la 30 ?Ori ce barbat de 70 nu vrea ca la 50??Acea descoperire a vitaminei H3 aducea tesutului o latenta in imbatranire fascinanta, amortind-o in ani, facand o seama de celebritati sa apeleze la ea de la Tito la Hrusciov intre odiosi pana la Claudia Cardinale la Marlene Dietrich la Kirk Douglas sau Dali
    intre reali artisti. Numai laptisorul de matca mai reusea jumate de stopare. Ana de fapt inseamna un mod de întinerire ca principiu sanatos de viata t, o viata traita in tinerete alimentara si mentala, cosmetica si spirituala. Savantul fara riduri a fentat moartea cu o eleganta geniala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger