AcasăNewsS-a anuntat prejudiciul in "Microsoft 2"/Claudiu Florica, sub control judiciar

S-a anuntat prejudiciul in „Microsoft 2″/Claudiu Florica, sub control judiciar

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Procurorii anticoruptie nu doar ca au confirmat faptul ca au extins cercetarile in dosar, in baza unor noi probe si date, dar au si anuntat o suma pe care au trecut-o in dreptul prejudiciului care ar di fost cauzat statului, prin contractele de inchiriere de licente IT.

Astfel, conform DNA, prejudiciul total cauzat bugetului prin incheierea si derularea contractului cadru de inchiriere licente informatice incheiat in primavara lui 2004 si a actelor aditionale din noiembrie acelasi an, dar si din 2008 ar fi de 66.965.343 USD.

De asemenea, anchetatorii au anuntat, luni dupa-amiaza, ca atat Claudiu Florica, reprezentant al Fujitsu Siemens Computers, nimeni altul decat afaceristul considerat principalul denuntator in „Microsoft”, cat si doi fosti sefi in cadrul microsoft Romania, Silviu Hotaran si Ovidiu Artopolescu, sunt urmariti penal, fiind plasati sub control judiciar, vreme de 60 de zile, pentru complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata.

In tot acest interval, cei trei au de respectat mai multe obligatii, printre care aceea de a se prezenta periodic la politie, sa nu ia legatura cu persoane cercetate in acelasi dosar, dar si sa nu iasa din tara fara acordul oamenilor legii.

La nivel de acuzatii concrete, reprezentantii DNA au precizat urmatoarele aspecte:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

Desi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria nu avea calitatea de unic distribuitor al produselor Microsoft pe teritoriul Romaniei, fapt cunoscut cu certitudine de Florica Ionut Claudiu, Hotaran Silviu si Artopolescu Ovidiu Petrisor, pentru a crea aceasta aparenta si a ajuta demnitarii/functionarii implicati in initierea si sustinerea hotararilor de guvern prin care s-a aprobat incheierea atat a contractului cadru de licentiere Microsoft cat si a actelor aditionale la acestea, sa justifice in mod nelegal achizitia licentelor din sursa unica, au semnat oferte comune/adrese din care sa rezulte ca derularea contractului comercial se va realiza doar prin Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria.

Concret, in calitate de reprezentant al Fujitsu Siemens Computers GmbH, inculpatul Florica Claudiu Ionut, pentru a crea aparenta ca firma respectiva este unic distribuitor al produselor Microsoft si pentru a se evita organizarea unei licitatii publice, a semnat ofertele comune Fujitsu Siemens Computers – Microsoft Romania din data de 02.10.2003, respectiv 12.03.2004. Cele doua oferte au fost semnate atat de Hotaran Silviu (cea din data de 02.10.2003) cat si de Artopolescu Ovidiu Petrisor (cea din data de 12.03.2004), in calitate de reprezentanti ai Microsoft Romania. Cele doua oferte contineau preturi cu mult supraevaluate fata de sumele cu discount pe care le cerea in realitate compania Microsoft”.

394 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger