AcasăNewsS-a adoptat plafonarea tarifelor RCA

S-a adoptat plafonarea tarifelor RCA

Se stiu sumele maxime pe care le vor avea de platit conducatorii auto la nivel de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Si asta dupa ce Executivul a stabilit tarifele maximale ale politelor RCA pentru urmatoarele sase luni.

Printre alte aspecte avute in vedere in cadrul sedintei saptamanale de guvern, s-a adoptat si o hotarare privind plafonarea acestor tarife. E important de avut in vedere, insa, faptul ca prevederile hotararii de guvern se vor aplica abia la 10 zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

La nivel de cifre, va spunem ca in cazul persoanelor fizice, un sofer cu varsta de pana in 25 de ani, cu o masina ce depaseste 2.500 cmc, ar urma sa plateasca o prima maxima RCA de 3.087 de lei. In cazul unui conducator auto cu varsta intre 31 si 40 de ani, aceasta prima nu trebuie sa depaseasca 610 lei, in cazul in care conduce un autovehicul cu o capacitate intre 1.201 si 1.400 cmc. Insa mai multe detalii in privinta modului de calcul, dar si a tarifelor maximale gasiti aici.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca in cazul in care nu respecta aceste tarife maxime, societatile de asigurare risca amenzi intre 1.000 si 50.000 de lei.

foto: facebook

123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger