AcasăNewsRusii, tinuti de vorba, sa nu intervina militar in Ucraina

Rusii, tinuti de vorba, sa nu intervina militar in Ucraina

Putin, pregatit de o interventie militara

Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat ca „au discutii constante”, ca sa-l convinga pe Putin ca „nu ar fi in interesul Rusiei sa intervina militar in Ucraina”.

„Voi vorbi luni si cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov”, a spus Hague. „Este foarte important sa mentinem acest dialog”.

Putin, pregatit de o interventie militara
Un revolutionar priveste dezamagit la „closetele de aur” ale lui Ianukovici
O colectie de masini in garajul vilei
Olexandr Turcinov va asigura preşedinţia

Tema discutiei este contractul de „cumparare” a Ucrainei, de catre UE sau de catre Rusia. Bine, Hague s-a exprimat in felul urmator: „Sa mentinem dialogul, mai ales in cazul in care ar fi vorba de un ajutor economic. Economia ucraineana este intr-o situatie extrem de dificila si ucrainenii au nevoie disperata de un program economic pentru a evita o situatie si mai grava. Este important ca Rusia sa nu faca nimic pentru a aduce atingere acestui program economic”, a subliniat Hague. Acel „nimic” este interventia militara. Cat despre programul economic al UE pentru Ucraina, Rusia are altul, de aceea au si inceput revoltele „radicalilor”, dupa cum ii catalogheaza oficialii rusi pe protestatarii din Kiev. Serghei Lavrov a denuntat atitudinea opozitiei ucrainene care, desi a incheiat o intelegere cu presedintele Viktor Ianukovici, l-a  destituit de facto, si a avertizat asupra unei amenintari la adresa suveranitatii Ucrainei.

Capii Securitatii au dezertat

Fostul ministru ucrainean al Finantelor, Aleksandr Klimenko, fostul procuror general, Viktor Pcionka, si  sefii Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) au fost dati in cautare pe teritoriul Ucrainei.  Reprezentantul Parlamentului la Biroul procurorului general, Oleg Mahnitki,  a anuntat ca Ministerul ucrainean de Interne interntioneaza sa emita mandate de arestare internationale pe numele unor persoane suspectate de violentele de la Kiev. Bataia de cap cea mai mare o dau oficialii de rang inalt din cadrul Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU), care au dezertat in masa, de la cartierul general, cat si de la nivelul filialelor regionale. SBU nu are comunicatii, nu are conducere, nu are planuri pentru apararea depozitelor nucleare, Centralei Hidroelectrice de pe Nipru.

Timosenko nu vrea premier

Presedintele Parlamentului ucrainean, Olexandr Turcinov, va asigura presedintia interimara a Ucrainei in locul lui Viktor Ianukovici, potrivit unei rezolutii votate duminica de catre deputatii de la Kiev. Tot duminica, Olexandr Turcinov le-a cerut deputatilor ca pana marti sa formeze o noua majoritate si un guvern de uniune nationala. Cancelarul german, Angela Merkel, o curteaza pe Iulia Timosenko, proaspat eliberata din inchisoare, pentru functia de premier, dar opozanta a cerut sa nu fie luata in considerare o posibila candidatura.

Pelerinaj la closetele lui Ianukovici

Deputatii au adoptat, de asemenea, o rezolutie privind restituirea catre stat a resedintei Mejighiria, „privatizata” de Ianukovici. Peste o mie de ucraineni deja au vizitat vila, atractia fiind „celebrele closete de aur”. Ca pe vremea caderii lui Ceausescu. Resedinta, de la periferia Kievului, are sali impozante, confort demn de un sustinator al oligarhilor, garaj cu o colectie impresionanta de masini si motociclete, un Zoo privat, manuscrise rare si altele.Si vor mai fi si alte obiective de vizitat in viitor, totul e sa fie tinuti rusii de vorba.

author avatar
Adina Mutar
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger