Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rusii n-au chef de prezidentiale

Rusii n-au chef de prezidentiale

Autor:

Alegerile prezidentiale din Federatia Rusa vor avea loc in 18 martie si un nou mandat de sase ani pare ca va ateriza iar in sacoul lui Putin, care se afla in fruntea tarii de 18 ani, daca se iau in calcul si cei patru ani petrecuti ca premier (2008-2012). Dar populatia ignora afisele electorale.

 

alegeri rusia Rusii n au chef de prezidentiale

Rusii s-au resemnat cu un Putin etern la Kremlin, dar exista riscul unui absenteism de proportii

”Tara noastra, presedintele nostru, alegerea noastra!”, indeamna aceste afise ale Comisiei Electorale Centrale care ii indeamna pe oameni sa vina la vot. Dar, la televiziuni, dezbaterile politice sunt inexistente. De partea lui, Putin nu are probleme cu concurenta. De fapt, care concurenta? Principalii doi adversari, Pavel Grudinin si Vladimir Jirinovski nu depasesc 10% in sondaje si nu reprezinta o opozitie veritabila a liderului de la Kremlin. De altfel, Putin nu are nevoie nici macar de campanie. Face deplasari, e drept, dar discursurile lui sunt mai mult ale unui presedinte decat ale unui candidat ”independent”. Sondajele ii promit o victorie detasata dar exista o problema: riscul unui absenteism fara precedent. Aici este si dificultatea puterii : sa trezeasca interesului alegatorilor pentru un scrutin fara provocari. Pentru multi, Putin incarneaza ”stabilitatea” tarii iar majoritatea rusilor considera in mod egal ca nu poate schimba lucrurile si ca Putin se va eterniza la Kremlin. Iar singurul candidat care-si permite critici virulente la adresa sistemului politic actual este liberala Ksenia Sobtchak. Dar sondajele o crediteaza cu mai putin de 2% din intentiile de vot ale rusilor.

Nici un RussianGate

Nu exista ”nici o dovada substantiala” potrivit careia guvernul rus a incercat sa influenteze alegerile prezidentiale americane, a afirmat ieri Kremlinul, dupa inculparea a 13 rusi in SUA, acuzati ca au incercat sa favorizeze campania lui Donald Trump din 2016. Insa acuzatia nu specifica o legatura clara intre echipa de campanie a lui Trump si guvernul rus. ”De aceea noi consideram aceste probe ca nefondate si nelegitime”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calidicat acuzatiile americane drept ”gogosi” si ”fabulatii”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!