AcasăNewsRusii au prezentat „dovezi” de pe Internet ca rebelii au folosit arme...

Rusii au prezentat „dovezi” de pe Internet ca rebelii au folosit arme chimice

Lavrov si Kerry, brainstorming pe probele cu privire la atacul chimic

Ministrul rus de Externe , Serghei Lavrov, i-a inmanat omologului sau american, cu ocazia Adunarii Generale a ONU, dovezi cum ca rebelii au comis atacul chimic de la 21 august.

Bashar al-Assad si rusii au sustinut mereu ca au dovezi ca atacul chimic a fost „mana” rebelilor. Insa, mult asteptatele probe au constat „intr-o compilatie de pe Internet”!

Lavrov si Kerry, brainstorming pe probele cu privire la atacul chimic

„Nimic revolutionar”

„I-am prezentat lui John Kerry o compilatie de evidente. Aceste evidente nu sunt ceva revolutionar. Sunt accesibile pe Internet”, a declarat Lavrov ziaristilor de la The Washington Post, care au dorit sa stie in ce constau atat de mult mediatizatele dovezi ca rebelii au fost cei care au folosit gazul sarin la 21 august, atac care a provocat moartea a peste 1.600 de persoane si care a starnit, in sfarsit, reactii internationale la macelul din Siria. Conform lui Lavrov, „dovezile” contin si reportajele jurnalistilor despre rachetele „ciudate” primite de rebeli „din afara”, si pe care acestia „nu stiau cum sa le foloseasca”. Cei care sustin ca Bashar al-Assad este responsabil de atac ar putea prezenta imaginile prin satelit ce arata exact ziua, ora, locul de unde a pornit racheta incarcata cu gaz sarin. Ar putea, dar n-ar avea cum sa justifice faptul ca n-au intervenit ca s-o opreasca. Si exact pe asta se bazeaza si rusii, care cauta dovezi pe Internet.

Cu sau fara amenintare militara

Cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (China, Rusia, SUA, Marea Britanie si Franta) se lupta sa cada de comun acord asupra unui proiect de rezolutie privind eliminarea armelor chimice din Siria. Totul se invarte in jurul citarii Capitolului 7 din Carta ONU, care permite si interventia  militara daca Bashar nu se conformeaza. Rusii nu vor sa planeze nicio amenintare deasupra capului lui Bashar. Adica vor, cu orice pret, sa-l scoata pe Bashar basma curata.

author avatar
Adina Mutar
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger