Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rusia vrea „internet suveran”

Rusia vrea „internet suveran”

Autor:

Deputatii rusi studiaza o lege privind creearea unui internet care sa functioneze independent, in cazul  deconectarii tarii de la marile servere mondiale, un plan al Kremlinului de a se pregati pentru un razboi cibernetic.

 

rusia internet Rusia vrea „internet suveran”

O retea proprie, izolata de strainatate

In saptamanile care urmeaza Rusia se va deconecta de la reteaua globala de Internet, un test care presupune  ca traficul dintre utilizatorii rusi sa ramana pe plan intern si sa nu mai fie redirectionat catre serverele din strainatate,  de unde ar putea fi interceptat. Proiectul de lege, examinat intr-o prima lectura de Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus) este prezentat ca un raspuns la ‘caracterul belicos al noii strategii americane in materie de securitate cibernetica adoptata in septembrie 2018’, care citeaza in special Rusia ca pe o amenintare. “Se vor creea infrastructuri care sa asigure functionarea resurselor internet ruse in caz de imposibilitate pentru operatorii rusi de a se conecta la serverele internet ale surselor straine. Furnizorii rusi de acces la internet vor trebui de asemenea sa asigure aplicarea pe retelele lor a unor mijloace tehnice  permitand un control centralizat al traficului  pentru a contracara amenintarile potentiale”, se prevede in proiect. In ceea ce priveste „mijloacele tehnice”, ele vor fi furnizate de  catre Roskomnadzor, Agentia de supraveghere din domeniul telecomunicatiilor si mass-media,  care controleaza intreaga tara.  In plus, transmiterea in strainatate a schimbului de date pe Internet intre utilizatorii rusi va fi, de asemenea, ‘redusa la minimum’, intrucat va trece in principal prin servere definite intr-un registru special stabilit de respectiva agentie. O masura criticata de Curtea de Conturi, proiectul va costa 20 miliarde de ruble (aproximativ 270 milioane de euro)  si va acorda puteri sporite  pentru Roskomnadzor.


2 comentarii to Rusia vrea „internet suveran”

  1. Amadeus

    Pana la urma Putin preface Rusia in Coreea de Nord. Aia se cheama intranet si merge si asa chiar daca sunt deconectati. Problema e ca daca sunt deconectati de la serverele internet nu mai se pot conecta si raman doar ei cu ei…

  2. Amadeus

    Nu poti pasi pe net fara un protocol, orice inginer Cisco stie. Dai o data sa capeti alta data pe baza de protocol.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!