AcasăNewsRusia suspenda cursele charter catre Turcia

Rusia suspenda cursele charter catre Turcia

Agentia federala de transport aerian a informat companiile aeriene rusesti cu privire la o posibila suspendare a acestor zboruri invocand ”o situatie politica dificila” si incertitudinile pe care le va genera referendumul constitutional dorit de presedintele Recep Erdogan din 16 aprilie.

Turcia va fi din nou pedepsita de Putin? Liderul de la Kremlin a ordonat o masura similara in 2015, dupa ce un avion militar rus a fost doborat de fortele aeriene turce, generand o degradare fara precedent a relatiilor diplomatice bilaterale si pierderi turismului din Turcia, in conditiile in care rusii umpleau altadata litoralul turcesc. Incertitudine si in Rusia, unde mass-media relateaza, pe surse, ca o noua anulare a zborurilor charter a fost decisa de Rossaviatsia (Agentia federala rusa de transport aerian. Seful directiei  proiectelor turistice de stat si pentru securitate turistica de pe langa Agentia federala rusa pentru turism (Rosstourism), Svetlana Sergheieva, a declarat ca nu a primit inca nici o notificare cu privire la o eventuala oprire a zborurilor charter. Potrivit directorului executiv al asociatiei turoperatorilor din Rusia, Maya Lomidze, zborurile charter cu destinatie Turcia nu sunt ”inca” interzise. ”Presupunem ca este vorba de avertismente in cazul unui scenariu negativ care ar putea lua contur in Turcia, in contextul evenimentelor politice din 16 aprilie, cand vor fi tensiuni”, a adaugat ea.

Dar Ankara mizeaza pe 38 milioane de turisti in 2017

Din care, potrivit Kommersant, trei milioane vor fi rusi. ”Toate unitatile sectorului turistic sunt pregatite, estimam ca aproximativ 38 de milioane de turisti vor sosi in acest an”, a declarat directorul Uniunii Agentiilor de Turism din Turcia, Basaran Ulusoy, citat de agentia Anatolia. El a adaugat ca sectorul turistic a traversat ”o turbulenta” in 2016 dar ”isi revine incet”. ”Evolutiile pietei din Rusia si din Ucraina sunt pozitive. Iar cu Anglia nu ne facem probleme”. ”Avem anumite probleme cu cateva tari europene, dar incercam sa le rezolvam”. Ulusoy a notat si ca turistii din tarile Golfului prefera Istanbulul si centrele de turism din Bursa si Yalova. Rusii sunt atrasi de Istanbul, Antalya si Ankara iar israelienii prefera si ei Istanbul, Antalya si Mugla.

Destinatia preferata a ucrainenilor

Turcia este si destinatia preferata a ucrainenilor, potrivit unui raport a Uniunii Hotelierilor din Turcia. (Turob).  1,5 milioane de ucraineni calatoresc anual ca turisti iar 75% din ei vin in Turcia. Turob prevede a crestere a numarului de turisti din Ucraina in acest an, in conditiile in care 2016 a fost un an ”record” in aceasta privinta: peste un milion, cu 48% mai mult ca in 2015. Raportul arata ca ucrainenii prefera Antalya si Istanbul.

author avatar
Tudor Borcea
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger