AcasăNewsRusia pune stapanire pe gazele din Mediterana, calcand pe cadavre

Rusia pune stapanire pe gazele din Mediterana, calcand pe cadavre

Rusii se impun militar in Mediterana

Rusia si-a anuntat prezenta militara in Orientul Mijlociu, unde nu a mai fost un jucator important, pe fata, din 1992.

Strategiile energetice tesute pe rezervele de gaze naturale din Marea Mediterana l-au pus pe presedintele rus, Vladimir Putin, pe o pozitie de forta, revenind in zona cu efective militare.

Rusii se impun militar in Mediterana

In contra strategiei UE

Europa s-a bazat pe gazele din Mediterana, ca sa scape de dependenta de gazele rusesti. Contraofensiva rusilor a pus Orientul Mijlociu pe jar, iar Siria realmente pe butuci. De calau! Amiralul Viktor Chirkov a anuntat duminica ca Rusia are in desfasurare operatiunile de infiintare a unei flote si a unei baze permanente in Mediterana.

Flota va fi constituita din sase nave de razboi cu suita de vase insotitoare si, posibil, un submarin nuclear. 20 de ofiteri sunt deja la post. Bineinteles, „postul” asigura regimul lui Bashar al-Assad si protejeaza militiile Hezbollah din sudul Libanului, de asemenea pro Bashar. Pentru ca Bashar a promis Rusiei  decizie in privinta exploatarii gazelor din Mediterana. Anuntul amiralului Chirkov a fost facut la 24 de ore dupa atentatul din Reyhanli, Turcia, la granita cu Siria, pentru care premierul turc, Tayyip Erdogan,  a acuzat serviciile secrete ale lui Bashar.

Fotografiile populatiei ucise de militiile Shabiha nu au facut valva

Masacre si arme chimice, „obiective” indeplinite

Pana acum, SUA, NATO si toate organizatiile mondiale reactionau la doua motive pentru care trebuie sa se intervina militar intr-o tara: masacre asupra populatiei si utilizarea de arme chimice. „Liniile rosii” au fost trecute in Siria. Tayyip Erdogan are pregatit pentru Obama, pe care il va intalni la 16 mai, un dosar cu cazuistica din spitalele turcesti unde au fost tratati pacienti intoxicati cu gaz sarin, folosit de trupele lui Bashar. Cat despre masacre, lasand de-o parte „victimele colaterale”, adica civilii ucisi in razboiul civil, ceea ce s-a intamplat la Banyas, saptamana trecuta,  nu mai lasa loc de nicio indoiala.

800 de sunniti au fost masacrati de militiile Shabiha, loiale lui Bashar, iar un video arata un comandant care cere uciderea tuturor sunnitilor din provincia Latakia, „copiii inaintea parintilor”.  Si intr-un asemenea climat, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Kirill, aflat in China, si-a exprimat dorinta ca „Rusia si China sa actioneze impreuna pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre si al intregii lumi”. Doamne fereste de asemenea „bine”!

[youtube]mUINaEXBdz8[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
1.341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger