Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rusia n-a mancat Macron cu ceapa

Rusia n-a mancat Macron cu ceapa

Autor:

Russia Today si Sputnik, media care apartin statului, au negat in corpore , ieri, acuzatiile secretarului general al formatiunii En Marche, Richard Ferrand, care a invocat atacuri impotriva candidatului Emmanuel Macron din partea lor.

 

donald trump vladimir putin Rusia n a mancat Macron cu ceapa

Echipa candidatului En Marche se teme că, după Statele Unite, Franta va fi următoarea țintă „electorală“ a lui Putin

”RT respinge categoric toate alegatiile potrivit carora postul nostru participa la divulgarea de false informatii in general si in particular privind persoana lui Emmanuel Macron sau alegerile prezidentiale din Franta”, se arata intr-un comunicat al postului tv moscovit. In alt comunicat, portalul de informatii Sputnik, care are la randul lui continut international, a denuntat aceste acuzatii ”aduse fara nici un fel de dovezi”. Anterior, secretarul general al formatiunii En Marche a cerut statului francez sa ”garanteze ca nu va exista nici o ingerinta a unei puteri straine in democratia” Frantei. ”Astazi, trebuie sa privim faptele: doua mari media, RT si Sputnik au o practica cotidiana in a difuza , propaga false informatii.macron1 Rusia n a mancat Macron cu ceapa Acestea sunt reluate, citate si afecteaza viata noastra democratica”, a afirmat el. Moscova a dezvoltat in ultimii ani mass-media publice cu destinatie publicul international avand ca obiectiv sa-i fie auzit (impus) punctul de vedere in marile dosare internationale. Dar RT si Sputnik au fost acuzate, in special de Parlamentul European, ca sunt doar suporturi ale ”propagandei” Kremlinului.

Kremlin: Este absurd

La randul sau, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat ieri ca acuzatiile de piraterie si ingerinta ruseasca in campania electorala a fostului ministru francez al Economiei, Emmanuel Macron (favorit la prezidentialele din aprilie-mai din Franta) sunt ”absurde” iar Rusia nu are nici o intentie de imixtiune in procesele electorale din strainatate. ”Insa o campanie isterica anti-Putin in anumite tari este un fapt evident”, a adaugat Peskov. Ironic, acesta a comentat: ”Suntem flatati sa aflam ca mass-media rusa este asa de populara”. Echipa lui Macron a anuntat ca impotriva sa au fost lansate mii de cyberatacuri, dupa intrarea in cursa electorala a candidatului En Marche. Rusia a fost deja acuzata ca s-a aflat in spatele atacurilor informatice din SUA care au vizat Partidul Democrat si candidata Hillary Clinton, in favoarea lui Donald Trump. Oficial insa, autoritatile franceze, spre deosebire de Washington, nu au aratat cu degetul spre Putin.

Marine Le Pen ar castiga primul tur

Potivit unui sondaj publicat ieri de Opinionway, canditata Frontului National, Marine Le Pen, este prefarata in primul tur al prezidentialelor franceze (26% din voturi fata de 22% pentru Macron si 21% pentru Francois Fillon). Insa, in turul doi, candidatul En Marche ar obtine victoria impotriva candidatei FN (63% contra 37% pentru Le Pen), la fel si Fillon (58% pentru candidatul Republicanilor contra 42% pentru Le Pen). Insa cota de popularitate a lui Fillon scade, dupa trei saptamani de la acuzatiile de angajari fictive aduse sotiei sale. Potrivit unui sondaj Odoxa (pentru Express, France Inter) 22% din persoanele interogate au spus ca il sustin sau il simpatizeaza pe principalul candidat al dreptei in timp ce 50% au declarat ca il resping.

Negocieri ”dure” pentru Brexit

Intr-un interviu difuzat pe postul britanic Channel 4,  Emmanuel Macron a declarat ca va negocia la sange negocierile pe dosarul Brexit, daca va accede la Palatul Elysee. ”Voi fi foarte dur pe acest subiect pentru ca trebuie sa pastram restul Uniunii Europene si sa nu transmitem un mesaj potrivit caruia oricine o poate parasi fara a suferi consecinte”. ”Nu este vorba de a pedepsi pe cineva ci de a fi coerent in fata unei asemenea decizii”. Saptamana trecuta, premierul britanic Theresa May a obtinut unda verde din partea camerei Comunelor pentru a antama procesul de iesire din UE in favoarea careia s-au pronuntat, in iunie 2016, britanicii. Odata trecut prin camera Lorzilor, va incepe o perioada de doi ani de negocieri cu UE privind modalitatile de retragere a Regatului Unit din spatiul comunitar.


1 Comentariu la Rusia n-a mancat Macron cu ceapa

  1. cobe

    Va fi,oare,ca in colonia rromanica,adica cel care castiga primul tur,in aldoilea tur sa ia inca 11 procente iar cel de pe locul doi sa primeasca 41 la suta mai multe voturi decat in primul tur.Nu ne mira,caci la noi,in turul doi,ca sa iasa cine trebuia numit guvernator,a primit ca bonus,din start,peste 2 milioane de voturi,totul la noi este posibil,dar,vad ca si la altii s-ar putea intampla.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!