AcasăNewsRusia isi inarmeaza viitorii dusmani

Rusia isi inarmeaza viitorii dusmani

Putin pompeaza arme in Siria si Egipt, sa intareasca puterea unor dictatori

Secretarul de Stat american, John Kerry, a acuzat Rusia ca „favorizeaza escaladarea conflictului de catre presedintele sirian, Bashar al-Assad, furnizandu-i acestuia arme”.

Pe langa Bashar, Rusia aprovizioneaza cu arme si pe generalul El-Sisi, pe care Putin il vrea presedinte al Egiptului. Strategii spun ca Assad si El-Sisi se folosesc de Putin pana isi vad sacii in caruta, dupa care vor intoarce armele!

SUA acuza Rusia si Iranul ca intretin razboiul din Siria

Putin pompeaza arme in Siria si Egipt, sa intareasca puterea unor dictatori

Cum negocierile de la Geneva, pentru a gasi o solutie politica pentru Siria, au esuat, SUA acuza tarile care sustin un regim criminal, un regim care „nu a facut nimic altceva decat sa continue sa isi bombardeze propriul popor cu butoaie cu explozibili si sa isi distruga propria tara”, a declarat Kerry. „Regret ca trebuie sa spun ca face acest lucru cu ajutorul Iranului, gruparii Hezbollah si Rusiei. Rusia furnizeaza mai multe arme si mai mult ajutor, favorizand escaladarea conflictului de catre Assad”.

Assad si El-Sisi au propriile strategii

Moscova sustine cu tot arsenalul regimul lui Assad in Siria si al lui El-Sisi in Egipt, pentru a avea acces preferential la gazele din Mediterana, ceea ce ar consolida, sa zicem asa, dependenta UE de gazele „rusesti”. Insa, spun analistii politici, regimul de la Kremlin nu tine cont ca cei doi dictatori au propriile interese in regiune. Bashar deja a dat primul semn de nesupunere. Se stie sigur ca Putin personal l-a presat sa accepte dialogul despre un guvern de tranzitie, doar sa zica „da”. Bashar a refuzat brutal „sfatul” sponsorului. El-Sisi tocmai s-a aprovizionat de la Putin cu rachete, avioane de lupta, foarte posibil si baterii S-300, pentru a lupta cu jihadistii. Insa interesul generalului este sa promoveze in zona o forma de nationalism pan-arab.

author avatar
Adina Mutar
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger