AcasăNewsRusia, hotarata sa termine cu suprematia SUA si Israelului in Orientul Mijlociu

Rusia, hotarata sa termine cu suprematia SUA si Israelului in Orientul Mijlociu

Rusia s-a opus la orice actiune impotriva regimului opresiv al lui Bashar al-Assad, urmandu-si „visul”, acela de a deveni principalul jucator in Orientul Mijlociu.

Este pentru prima data cand Rusia a reusit sa paralizeze marile puteri si toate organismele internationale, care, deocamdata, asista neputincioase in fata dezlantuirii „ursului”.

Obama si Netanyahu, tinuti in sah de rusi cu sistemele S-300 antiracheta
Obama
Netanyahu

Iranul, aliat cu Rusia in politica geostrategica, il crediteaza pe Bashar cu patru miliarde de dolari. Hezbollahul libanez il alimenteaza cu trupe. Rusii s-au opus inarmarii revolutionarilor sirieni. Iar daca s-a decis totusi inarmarea lor, la o data incerta, dupa 1 august, rusii au anuntat ca trimit „buzduganul”, sistemele antiracheta S-300,  lui Bashar. Ieri, reprezentantul rus la ONU a atentionat Consiliul pentru Drepturile Omului sa nu voteze rezolutia care condamna participarea luptatorilor straini de partea regimului opresiv al lui Bashar al-Assad la asediul orasului Qusair, de langa granita cu Liban. Era vorba de Hezbollah, a carei aripa armata este trecuta pe lista organizatiilor teroriste.

Hezbollahul are acces la armele chimice

SUA si Israelul, marii „jucatori” din Orientul Mijlociu pana nu demult, asista intr-o stare de perplexitate. In afara catorva raiduri, pe care nici nu le recunoaste, Israelul n-a reusit sa faca nimic din ceea ce anuntase: inlaturarea pericolului iranian si impiedicarea Hezbollahului sa ajunga la armele chimice ale regimului sirian. Pe care acesta le foloseste, trupele sale luptand alaturi de combatantii Hezbollah. In fata pericolului ca si sistemele rusesti S-300 sa ajunga pe mana Hezbollah, ministrul israelian al Apararii, Mose Iaalon, a fost „drastic”: „Acestea n-au parasit teritoriul Rusiei, dar daca vor fi trimise in Siria, vom sti ce sa facem!”

Inlocuirea contractelor militare

Rusia exercita presiuni asupra Egiptului pentru a renunta la un contract cu SUA in domeniul apararii. Oferta rusilor e mult mai ieftina. Aceleasi presiuni le exercita si asupra Turciei, Yemenului, Algeriei si Tunisiei.  Turcilor le-a oferit un sistem avansat S-300V Antei-2500, plus  „elemente” de artilerie, la preturi mai bune decat ofertele SUA. Si totusi. Nici Rusia, in marele ei orgoliu, nu crede ca-i merge asa, fara ca nimeni sa nu riposteze. Patru regimente care deservesc sistemul defensiv S-300 au fost desfasurate la Asuluk, sudul Rusiei, in cadrul unui „exercitiu” cu tema „atac masiv cu rachete si avioane inamice”. Copie fidela a exercitiului israelian!

„E o dezonoare pentru intreaga lume!”

Civilii din Qusair au ajuns la capatul puterilor. Zilnic sunt bombardati de trupele lui Bashar si de Hezbollah cu toate tipurile de obuze, sunt ochiti de lunetisti, orice miscare a lor in afara caselor poate fi ultima. Iar afara ies pentru a cauta ceva de mancare si apa. Intr-un video postat pe You Tube, o sirianca simpla, inconjurata de copii, dintre care jumatate sunt orfani, bate obrazul lumii intregi pentru neputinta de opri acest macel: „Nicaieri in lumea asta n-a existat un conducator care sa-si ucida poporul cum o face Bashar. Si nimanui nu-i pasa. Jur in numele lui Dumnezeu! E o dezonoare pentru intreaga lume!”

[youtube]sevqpyj2LnA#![/youtube]

author avatar
Adina Mutar
1.752 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger