AcasăNewsRusia cere pentru Siria „armistitiu olimpic”

Rusia cere pentru Siria „armistitiu olimpic”

Frontul rezistentei siriene nu s-a luat dupa indemnurile cu dus-si-ntors al rusilor si a eliberat prizonierii din Alep

Ca pe vremurile antice, gazda Jocurilor Olimpice, anul acesta Rusia, le-a cerut tuturor beligerantilor angajati in conflicte armate in intreaga lume, in special in Siria, sa respecte „armistitiul olimpic”.

„Indemnul nostru este adresat in primul rand partilor aflate in conflictul sangeros din Siria, care are un efect destabilizator nu numai asupra tarii, dar si asupra regiunii in general”.

Frontul rezistentei siriene nu s-a luat dupa indemnurile cu dus-si-ntors al rusilor si a eliberat prizonierii din Alep

„Idealul olimpic” aparat de o armata

Ministerul rus de Externe a reamintit printr-un comunicat ca ideea armistitiului olimpic a aparut inca in Grecia antica, cand in timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice inceta orice razboi. La initiativa Moscovei, Adunarea Generala a ONU a adoptat, la 6 noiembrie 2013, rezolutia 68/9, care cere construirea unei lumi pasnice si mai bune gratie sportului si idealului olimpic! Pana la Siria, autoritatile rusesti au desfasurat forte impresionante care sa asigure „climatul pasnic” al Jocurile Olimpice ce se desfasoara, incepand de vineri, la Soci, de teama extremistilor islamisti din Caucazul de Nord, care au lansat amenintari la adresa Federatiei Ruse.

Lume „mai buna” fara ajutoare umanitare?!

In contra rezolutiei „umaniste” initiata de Moscova, ambasadaroul rus la ONU, Vitali Ciurkin, vrea sa blocheze o rezolutie privind ajutorul umanitar pentru Siria. Cum Conferinta Geneva II s-a incheiat fara angajamentul imediat al regimului Assad de a elibera prizonierii si de a da drumul ajutoarelor umanitare in zonele asediate de armata, ONU urma sa ia in discutie o rezolutie care sa-l oblige pe Bashar sa faca acest lucru. Moscova considera ca „nu este un moment bun” pentru asa ceva. Joi, o ofensiva a Frontului Islamic, in special brigazi Ahrar al-Sham si Jabhat al-Nusra, asupra inchisorii din Alep, a dus la eliberarea a peste 800 de detinuti, din cei 3.000 aflati in incinta. Dupa unele surse, toti prizonierii au fost eliberati. Si se dau lupte si pentru asigurarea unor cai pentru ajutoare umanitare. „Pentru o lume mai buna!”

author avatar
Adina Mutar
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger