AcasăNewsRusia baga radare in Armenia ca sa protejeze Iranul

Rusia baga radare in Armenia ca sa protejeze Iranul

Scandal mare intre aliati. Israelul acuza SUA ca au dat in vileag „afacerea” cu aeroporturile cumparate in Azerbaidjan, iar acum Rusia securizeaza Iranul din Armenia.

"Seicul" Lavrov s-a gandit sa puna o statie radar si in Armenia, pentru orice eventualitate

Foreign Policy a dezvaluit strategia israeliana de a stabili baze aeriene in Azerbaidjan pentru a facilita atacul asupra Iranului, prin nord. Rusia s-a miscat imediat.

Scut contra scut

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a pornit in turneu prin Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kirkizstan si Uzbekistan, pentru a securiza frontiera nordica a Iranului in eventualitatea unui atac israeliano-american. Armata rusa a instalat performantul sistem de rachete S-400  la Kaliningrad, ca raspuns la scutul antiracheta american in Europa, motivat ca fiind impotriva eventualelor rachete lansate din Iran.

O noua stea: „Seicul” Lavrov

La Erevan, Lavrov a definitivat o intelegere pentru a monta o statie radar performanta in munti, pentru a contracara statia radar americana de la baza din Kurecik, Turcia, care este in legatura cu cea din Desertul Negev, Israel. Datele obtinute de statia ruseasca din Armenia vor fi comunicate si Iranului, informeaza agentia israeliana Debka. Astfel , rusii au asigurat coastele siriene cu sisteme antirachete impotriva unui atac dinspre Mediterana si nordul Iranului impotriva unui atac dinspre bazele alternative. „Este pentru prima data de la sfarsitul Razboiului Rece”, scrie Debka, „cand managementul unei crize internationale majore este in mainile Kremlinului”. Iar ministrul rus de Externe s-a ales si cu un apelativ pe masura: Seicul!

author avatar
Adina Mutar
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger