AcasăNewsRusia avertizeaza: Nicio interventie externa asupra Siriei!

Rusia avertizeaza: Nicio interventie externa asupra Siriei!

Avioanele israeliene nu au fost detectate de radarele siriene iar atacul a fost prin surprindere

In urma raidurilor efectuate de aviatia israeliana in sudul Siriei, care au distrus un convoi cu rachete si armament, Rusia a reactionat amenintator.

Avioanele israeliene nu au fost detectate de radarele siriene iar atacul a fost prin surprindere

„Sunt atacuri neprovocate asupra unor tinte aflate intr-o tara suverana, ceea ce incalca grosolan Carta ONU. Si sunt inacceptabile, indiferent ce motive se gasesc ca sa le justifice!”, se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Convoi cu rachete rusesti

„Adoptam masuri de urgenta pentru clarificarea acestei situatii in cele mai mici detalii. Indemnam la incetarea violentelor in Siria, fara o interventie externa – un lucru inadmisibil – si la inceperea unui dialog inter-sirian bazat pe Acordurile de la Geneva de la 30 iunie 2012”, se arata in comunicat.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reactionat dur in urma raidurilor din Siria ale aviatiei israeliene

Autoritatile siriene au anuntat ca aviatia israeliana a atacat Institutul Militar de Cercetare din Jamaraya, langa Damasc, omorand doua persoane, ranind alte trei si distrugand vehiculele militare din parcul de masini. Agentia israeliana Debka sustine insa ca raidul a distrus un convoi militar ce urma sa plece spre Liban, fiind incarcate cu rachete de provenienta ruseasca SA-17.

E randul lui Bashar

In urma cu o saptamana, premierul Benjamin Netanyahu trimisese doi mesageri – pe general maior Aviv Kochavi la Washington si pe Iakov Amidror la Moscova – cu mesajul ca, daca Bashar Assad va permite ca arme din dotarea armatei siriene, conventionale sau chimice, sa ajunga la organizatia Hezbollah, din sudul Libanului, armata israeliana va impiedica prin forta acest lucru. Conform „normelor” de razboi, acum e randul lui Bashar sa raspunda la atac. Israelul a desfasurat al doilea sistem antiracheta in Haifa, miercuri noaptea.

author avatar
Adina Mutar
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger