AcasăNewsRusia a ocupat Crimeea si indeamna la unitatea Ucrainei

Rusia a ocupat Crimeea si indeamna la unitatea Ucrainei

Surse militare au raportat ca fortele rusesti care au format un inel de securitate in jurul orasului Soci, in timpul Jocurilor Olimpice, au fost redistribuite in Crimeea.

Incepand de luni, navele rusesti au acostat in portul ucrainean Sevastopol, din Crimeea, iar alte trupe au fost amplasate in regiunile prorusesti din Ucraina.

„Rusia, Rusia, Rusia”

Intrarea navelor rusesti in Sevastopol a fost intampinata de locuitori cu strigate de bucurie:„Rusia, Rusia, Rusia”! Fortele aeriene rusesti au efectuat transporturi rapide pentru amplasarea de trupe in Donetk, in sud-estul Ucrainei, iar baza militara din Rostov-pe-Don a intrat in alerta de razboi. Alte miscari militare rusesti au fost raportate langa Belgorod, oras rusesc la 40 de kilometri de granita cu Ucraina, in nordul orasului ucrainean Kharkov, unde traiesc vorbitori de limba rusa iar autoritatile au puternice legaturi cu Moscova. Aceste miscari de trupe sunt insotite de refuzul Moscovei de a recunoaste noile autoritati de la Kiev ca parteneri de dialog. De fapt, Kremlinul ii numeste „ilegitimi” pe noii lideri de la Kiev, „formati sub presiunea mascatilor inarmati cu Kalasnikovuri”. Deh! Pusca buna, ruseasca! Insa, Moscova, prin mai multi oficiali, este prima care striga ca nu vrea separarea Ucrainei, criticand Occidentul ca sparge tara. Rusia vrea ca Ucraina sa fie unita. Si toata a lor!

Sevastopolul a ales de urgenta un primar rus

Intreaga strategie a Rusiei legate de gaze se bazeaza pe portul Sevastopol, de unde Flota din Marea Neagra are acces rapid in Mediterana. Si la gazele acesteia. Rusii au inchiriat portul Sevastopol pana in 2042. Luni seara, in regim de urgenta, consiliul local l-a ales primar pe Aleksei Ceali, un cetatean rus, in timp ce in fata Primariei se scanda:„Un primar rus pentru un oras rusesc”!

author avatar
Adina Mutar
776 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger