Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Rusia a lansat la apa o noua nava spion

Rusia a lansat la apa o noua nava spion

Autor:

Luna trecuta, rusii au pierdut o nava de informatii, in Bosfor, dupa ce a fost lovita de un cargou plin cu oi care plecase din Romania, din portul Midia. Ce sa faci? Trebuia inlocuita, nu?

 

spion 720x390 Rusia a lansat la apa o noua nava spion

Ivan Khours, o nava nou nouta pentru Mioritele NATO

O noua nava apartinand proiectului 18280 destinata innoirii mijloacelor Marinei ruse in materie de informatii a parasit grupul Santierelor navale din Nord. Nava, botezata Ivan Khours, a fost lansata la apa in Sankt Petersburg si, potrivit lui Igor Ponomarev, directorul grupului Santierelor, va intra in serviciul Marinei in noiembrie, noteaza Sputnik. Prima nava a proiectului 18280, Iuri Ivanov, a fost incorporata fortelor navale in iulie 2015. Cele doua sunt destinate in special pentru misiuni de supraveghere a elementelor scutului antiracheta american desfasurate in Hawai si in Alaska. Autonomia de 8000 de mila marine le permite sa ramana in actiune lungi perioade de timp in apropierea zonelor traditionale de exercitii militare americane in zonele est si nord-est ale Pacificului. Luna trecuta, nava-spion rusa Liman nu a avut norocul asta. Navigand in aglomerata stramtoare a Bosforului, in ciuda aparaturii de detectie, a fost lovita de un cargou (Youzarsif H) incarcat cu peste 8000 de oi de la portul Midia. Oile au scapat vii, dar nava rusilor a ajuns pe fundul marii, facand-o de oaie. Construit in 1970, in vremea Uniunii Sovietice, Liman era o nava spion a marinei ruse. Era dotata cu o statie radar, un detector hidroacustic si alte echipamente de recunoastere utilizate pentru a urmari vapoare si submarine.


1 Comentariu la Rusia a lansat la apa o noua nava spion

  1. Stelian Platon

    La parada forțelor militare ale României din acest an, au lipsit din păcate oile specializate în depistarea și scufundarea uriașelor nave maritime de spionaj ale Rusiei.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!