AcasăNewsRusia: „Cine nu e cu noi e impotriva noastra!”

Rusia: „Cine nu e cu noi e impotriva noastra!”

Oficialii rusi incearca pe toate scenele politice mondiale sa-si impuna punctul de vedere dupa principiul „cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Cu toate consecintele ce deriva din asta.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a asediat Uniunea Europeana, in timp ce presedintele, Vladimir Putin, isi adjudeca Orientul Mijlociu.

Putin, mic la stat, dar cu viziuni de bloc, din „epoca precedenta”

„Concurenta primitiva” cu UE

Lavrov critica acele state europene care refuza sa colaboreze cu Rusia, pentru „viziunea lor ingusta” de tip Razboi Rece. De vina ar fi „stereotipurile epocii precedente”. „Partenerii nostri europeni actioneaza din reflex, ghidandu-se dupa principiul «omul nostru sau om strain», fara a se gandi la consecintele de lunga durata ale actiunilor lor”, a apreciat Lavrov. Santajand pe toate planurile, cu gazele in primul rand, Rusia ii face de rusine pe cei ce nu vor sa intre in „blocul sovietic”. Pardon! Si asta e un „stereotip al epocii precedente”! In privinta UE, marea suparare e Ucraina. Cand sa zica Rusia hop!, ca a atras-o in „bloc”, s-au bagat oficialii UE si „au actionat fara delicatete, pentru a include Ucraina in spatiul lor geopolitic”. Cum? Ăsta nu e tot un „stereotip”?

In Orientul Mijlociu, Putin comanda

Daca nu-i iese din prima cu UE, Putin se poate lauda ca s-a infipt temeinic in Orientul Mijlociu. Cu flota de razboi in Marea Mediterana, unde sunt gazele alea ce pana acum n-au adus decat razboi, Putin l-a inscaunat presedinte al Egiptului pe generalul El Sisi, care se afla in vizita la Moscova, sa cumpere arme in valoare de doua miliarde de dolari. Presedintele rus a declarat ca ar fi foarte fericit ca Sisi sa ajunga presedinte. In privinta Siriei, Rusia s-a opus prin veto unei rezolutii ONU ce prevedea ajutor umanitar asistat de trupe, trantind pe masa un alt draft: „Asta e viziunea noastra asupra rolului pe care l-ar putea avea Consiliul de Securitate al ONU”. Scurt!

author avatar
Adina Mutar
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger