AcasăNewsRusanu: "Motiunea va trece! Pana vineri vom avea si cele 4 voturi...

Rusanu: „Motiunea va trece! Pana vineri vom avea si cele 4 voturi lipsa”

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a declarat, joi, la RFI, ca motiunea de cenzura a USL va fi adoptata de Parlament, opozitia mai avand nevoie de patru voturi, iar pana vineri le va avea si pe acestea.

Intrebat daca sunt sanse ca Guvernul Ungureanu sa cada, Dan Radu Rusanu a raspuns: „Raspunsul esta da, un da categoric! Practic, nu mai erau sapte voturi, erau doar vreo patru si in cursul zilei de astazi (joi – n.r.), cred ca o sa avem confirmat numarul de parlamentari necesari pentru a vota motiunea de cenzura, Guvernul Ungureanu sa pice si sa vina un nou Guvern al USL”.

Dan Radu Rusanu spune ca „orice Guvern care va veni in locul actualei guvernari, sustinut de USL, nu de PDL, va fi un castig pentru economia romaneasca, pentru romani, in general”. Intrebat cum isi explica relaxarea unor lideri ai actualei puteri in fata motiunii, Dan Radu Rusanu a raspuns: „Relaxarea este doar de fatada. Si domnul Ungureanu are o mare tensiune si asta se vede din declaratiile pe care le da”.

USL a depus, saptamana trecuta, motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Motiunea de cenzura, intitulata „Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

Motiunea de cenzura a fost citita luni seara in plenul Parlamentului, iar vineri, incepand cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea si votul. Parlamentarii PDL au pareri impartite in privinta motiunii de cenzura a opozitiei, unii avand emotii ca aceasta ar putea trece de Parlament, in timp ce altii exclud aceasta varianta.

author avatar
Ciprian Purice
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger