AcasăNewsRus: In urmatorii 4 ani, am putea realiza interconectivitatea intre regiunile istorice...

Rus: In urmatorii 4 ani, am putea realiza interconectivitatea intre regiunile istorice ale Romaniei

(foto: mt.ro)

In urmatorii patru ani regiunile istorice ale tarii vor fi legate printr-o autostrada, anunta, pe un ton optimist, ministrul Transporturilor.

(foto: mt.ro)

Aflat, miercuri, impreuna cu Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale, in vizita pe santierul autostrazii Sebes-Turda, sector de drum ce ar urma sa fie finalizat in martie anul viitor, lucrarile fiind programate sa inceapa pe 20 mai, Rus a facut o serie de precizari in privinta proiectului Autostrazii Transilvania.

Astfel, Rus a anuntat ca, in opinia sa, lucrarile la Autostrada Transilvania, partea ce leaga Brasovul de Bors, ar putea fi finalizate in 2017-2018. „Daca vom reusi sa implementam toate proiectele pe care in acest moment le avem, cred ca in zona aceasta in doi ani terminam, partea de autostrada Transilvania 2017-2018, din Brasov pana in Bors. Si atunci, incepem lucrarile si la Pitesti-Sibiu cat mai curand posibil, si la Comarnic-Brasov, si am putea realiza interconectivitatea intre regiunile istorice ale Romaniei in urmatorii patru ani”, a precizat minisitrul de resort.

Nu in ultimul rand, Ioan Rus a tinut sa aminteasca si alte proiecte aflate in Masterplanul General de Transport, pe langa cele de infrastructura rutiera. „Intre timp sunt investitii mari pe care le avem pe transport ferioviar, deci modernizarea caii ferate care are un rol important in dezvoltarea economica. De asemenea, avem in Master Planul General de Transport 7 aeroporturi internationale mari si 10 porturi dunarene, plus 14 centre intermodale”, a adaugat Rus, aflat pe santierul autostrazii Sebes-Turda.

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger