AcasăNewsRudel Obreja a fost arestat pentru 30 de zile

Rudel Obreja a fost arestat pentru 30 de zile

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Obreja este acuzat de trafic de influenta, dupa ce a solicitat de la un afacerist, chiar Sorin Ovidiu Vintu, conform unor surse, suma de un milion de euro pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Obreja a fost retinut, marti, de procurorii DNA, iar judecatorii au admis, miercuri, solicitarea ca fostul boxer sa fie incarcerat pentru 30 de zile. Solutia nu este una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel.

Sorin Ovidiu Vintu era anchetat de Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar in care era acuzat l-a favorizat pe Nicolae Popa, fostul sef al FNI. Obreja i-a solicitat un milion de euro (200.000 de euro avans plus 800.000 de euro dupa solutionarea dosarului) sustinand ca poate interveni la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a obtine o solutie favorabila.

Obreja chiar i-a transmis lui Vintu ca „omul din interior” ii obtine solutia favorabila, daca Vintu solicita amanarea cauzei pentru o data ulterioara zilei de 1 februarie, respectiv dupa ce intra in vigoare noul Cod Penal.

Conform gsp.ro, recursul a fost solutionat inainte de 1 februarie, iar Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de inchisoare, cu executare.

Obreja neaga acuzele ce i se aduc, sustine ca totul este o inscenare si i-a spus avocatului sau ca „e incredibil ce mi se intampla”.

author avatar
Cristi Ionita
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger