AcasăNewsROMATSA a decis: Ranitii sunt de vina in cazul accidentului aviatic din...

ROMATSA a decis: Ranitii sunt de vina in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni!

Reprezentantii Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) au stabilit cine sunt vinovatii pentru modul dificil in care s-a intervenit in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Cei de la ROMATSA recunosc ca operatiunea de salvare a durat mai mult decat ar fi trebuit, dar sustin ca s-a intarziat atat de mult din cauza conditiilor meteo nefavorabile si a comportamentului avut de supravietuitori.

Conform digi24.ro, cei de la ROMATSA sustin ca, prin telefonele date de supravietuitori catre rude si cunoscuti fara atributii in gasirea aeronavelor cazute, acestia au creat confuzie si au ingreunat operatiunea de salvare.

Mai mult, cei de la ROMATSA sustin ca, din momentul in care s-a telefonat la numarul de urgenta 112, gasirea supravietuitorilor a devenit obligatia acestui serviciu.

„Modalitatea de alertare a acestui accident de aviatie a avut particularitatea constand in faptul ca, imediat dupa producerea accidentului, supravietuitorii au sunat diverse persoane private care, la randul lor au apelat organizatii fara atributiuni pe linia cautarii si salvarii, ceea ce a creat confuzii in prima jumatate de ora de la accident”, se arata in raportul ROMATSA.

In schimb, in raportul intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea se arata ca cei de la ROMATSA nu au manifestat un rol activ in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, nu au declansat operatiuni de cautare si nu cerut sprijinul Centrului de Operatii Aeriene din MApN.

author avatar
Cristi Ionita
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger