AcasăNewsRomanul suspectat de Ebola, diagnosticat cu malarie

Romanul suspectat de Ebola, diagnosticat cu malarie

UPDATE: Managerul Institutului „Matei Bals”, dr. Adrian Streinu-Cercel, a confirmat ca barbatul din Ploiesti suspectat initial de infectare cu virusul Ebola, dupa intoarcerea din Nigeria, are malarie. Acesta a anuntat, luni, ca barbatul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes”. Streinu-Cercel a precizat ca diagnosticul a fost confirmat in urma testelor de laborator.

Romanul care a fost internat la Institutul Matei Bals din Capitala, suspectat de Ebola, ar fi fost diagnosticat cu malarie, sustin unele surse. Simptomele sunt aceleasi in ambele cazuri, doar ca pentru malarie exista tratament, astfel incat barbatul s-ar putea insanatosi.

Desi medicii au luat in calcul posibilitatea ca romanul sa aiba Ebola, se pare ca in urma analizelor a rezultat ca acesta ar suferi de malarie, o boala tratabila, potrivit unor surse citate de Antena3.

Autoritatile medicale de la noi au declansat o ancheta epidemiologica in cazul romanului suspect de Ebola, intors recent din Nigeria, care a fost transferat duminica la Spitalul Matei Bals din Capitala.

La „Institutul Matei Bals” medicii ii vor recola probe biologice pentru analizele care ar trebui sa arate in minimum 72 de ore daca are sau nu acest virus, sau care este exact diagnosticul barbatului.

Foto: cotidianul.ro

author avatar
Alina Costache
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger