AcasăNewsRomanul rapit in Burkina Faso, nou mesaj video in care cere ajutorul...

Romanul rapit in Burkina Faso, nou mesaj video in care cere ajutorul Guvernului

Iulian Ghergut, barbatul rapit in Burkina Faso in cu un an si jumatate in urma, cere din nou Executivului de la Bucuresti ajutor pentru a scapa din situatia in care se afla.

Este vorba despre o noua inregistrare video, in care romanul in varsta de 39 de ani adreseaza un mesaj parintilor sotiei si fratillor, spuandu-le ca se gandeste la ei, anunta ca e bine, dar solicita, totodata, Guvernului roman sa il ajute sa fie eliberat.

Din cate se pare, inregistrarea nu ar fi de data recenta, ci dateaza din septembrie. Intr-o prima reactie dupa aparitia in spatiul public a acestui mesaj video, reprezentantii Ministerului de Externe au facut public faptul ca se verifica autenticitatea inregistrarii. Dar si ca procedurile de verificare a imaginilor pot dura, ceea ce inseamna ca rezutatele operatiunii de certificare nu vor veni azi, maine.

Ghergut lucra in Burkina Faso, ca agent de securitate, in momentul in care, in aprilie anul trecut, a incaput pe mana unor persoane inarmatem care l-au privat de liberatate. E important de mentionat faptul ca un astfel de apel video a fost emis si in vara anului trecut, mai precis in augusr 2015, la doar cateva luni de cand Ghergut ajunsese pe mana raufacatorilor.

author avatar
Cristina Stefan
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger