Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romanii vor plati taxa pe autostrazile Germaniei!

Romanii vor plati taxa pe autostrazile Germaniei!

Autor:

In urma unui acord cu Comisia Europeana, Bundestagul a decis introducerea unei taxe pentru autoturismele inmatriculate in strainatate, aflate in tranzit, incepand din toamna acestui an, dupa alegerile parlamentare.

 

German Autobahns most min Romanii vor plati taxa pe autostrazile Germaniei!Soferii vor plati un abonament, pe o perioada de zece zile, cu 2,5 euro. Nivelul maxim de taxare va fi de 130 de euro pe an. La randul lor, soferii germani vor fi obligati sa cumpere un abonament anual, tot cu 130 de euro, insa un procent din suma va fi compensat printr-o micsorare a actualelor taxe pe automobile. Pana acum, obligatia de taxa viza autocamioanele nationale si straine, cu o greutate mai mare de 7,5 tone, exceptand autobuzele si alte grupuri de vehicule.

Valoarea noii vigniete se va aplica in functie de nivelul de poluare a masinii si anul in care a fost eliberata. “Pentru soferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plati mai putin”, a declarat Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor.Taxa pe autostrada, sustine Dobrindt, va duce la investitii in infrastructura de 500 de milioane de euro.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!