AcasăNewsRomanii, refuzati de clinica de transplant din Viena!

Romanii, refuzati de clinica de transplant din Viena!

APA15179582-2 - 18102013 - WIEN - ÖSTERREICH: ZU APA 0014 CI - Ein Schild vor dem Hintergrund eines der Bettentürme am Gelände des AKH in Wien am Freitag, 18. Oktober 2013. Das Wiener Allgemeine Krankenhaus (AKH) wird in den kommenden Jahren generalsaniert werden. Die Kosten dafür werden auf 1,5 Milliarden Euro geschätzt. APA-FOTO: ROLAND SCHLAGER

Ministrul Sanatatii a anuntat ca pacientii romani care au nevoie de un transplant pulmonar nu vor mai fi primiti de centrul AKH din Viena. Motivul: rezilierea contractului si lipsa de locuri.

„Am primit o scrisoare de la un profesor de la Viena, pe mail, nu oficial, care m-a anuntat ca din cauza scaderii capacitatii centrului, pacientii din Romania nu vor mai fi primiti la tratament. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul sa denunte unilateral acest protocol. Practic, toata comunicarea trebuia facuta prin Eurotransplant si am avut o discutie cu presedintele ANT care mi-a spus ca face un demers catre Eurotransplant sa avem un raspuns oficial. In mod normal, cei de la ANT trebuiau sa aiba minim doua centre cu care sa lucreze, insa aceasta blocare a transplantului unilaterala este putin in afara legii”, a spus Florin Bodog. Masura spitalului vienez AKH de a rezilia unilateral contractul pentru realizarea interventiilor de transplant pulmonar pune bolnavii in pericol si Ministerul Sanatatii sa caute solutii in centrele din Praga si Germania.  „Sunt cinci pacienti inscrisi pe lista pentru transplant pulmonar la AKH. De restrangerea activitatii clinicii de la AKH sunt afectati si bolnavi din alte tari”, a adaugat si Victor Zota, de la Agentia Nationala de Transplant. Pana acum, 40 de romani au fost operati in clinica din Viena, in conditiile in care centrul de transplant al Spitalului Sfanta Maria a fost inchis, anul trecut, printr-o decizie al fostului ministru, Vlad Voiculescu, pentru nerespectarea procedurilor. Centrul nu va functiona, spune ministrul Bodog, pana cand ANT nu va prezenta toate explicatiile in acest caz.

author avatar
Bogdan Borcea
212 afisari

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine!
    Să le tăiem și noi degetele cu drujba celor care ne fură lemnul, să și-l procure din alte părți…
    Și, de ce să se trateze la Viena?
    România răgușește?
    Avem (sau am avut?)medici specialiști foarte buni, dar nu-i mai trage ața să rămână aici din pricina mizeriilor birocratice, a salariului extrem de mic, a lipsei de respect față de viață, a reducerilor masive de personal ce a determinat plecarea lor masivă spre alte zări, a contra-facerilor și furtișagurilor de tot felul – din bucătării, feșe, seringi, instrumentar, mobilier, etc.
    Și, nu în ultimul rând ridicarea altor spitale pentru a elimina infecțiile intra-spitalicești.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger