AcasăNewsRomanii, mai numerosi decat sirienii in Germania

Romanii, mai numerosi decat sirienii in Germania

Ferentari, cartier al capitalei unei tari care va prelua presedintia Consiliului UE

In 2017, 73.000 de imigranti romani au ajuns in Germania. Numarul celor din Siria, tara masacrata din 2011 de un sangeros razboi, a fost de 60.000, potrivit unei statistici publicata de Deutsche Welle. Cum ”ievalueaza” cei de la Bucuresti aceste cifre?

Ferentari cartier al capitalei unei tari care va prelua presedintia Consiliului UE

Adevarul ca, Doamne fereste, numai un razboi nu a avut loc in Romania postdecembrista.  In rest, am avut de toate: revolutie, mineriade, privatizari pe doi bani, jocuri piramidale, jaf din banul public, miliardari de carton, miliardari-beton, preturi obeze si nivel de trai scheletic. Totul supervizat succesiv de asa numita clasa politica, niste nimeni care au dus si continua sa duca o Romanie gri din zona Niciunde  spre Nicaieri. Singura realitate este saracia si consecinta ei, exodul romanilor satui de promisiuni mestecate intr-o limba romana aproximativa. Satui sa li se spuna ca negrul e alb si invers. Este poate cel mai exemplificativ barometru al vietii din Romania. Daca o tinem in ritmul asta, numit la Bucuresti ”crestere economica”, riscam, intr-un viitor nu tocmai indepartat, sa ne apropiem de situatia vecinilor de peste Prut. Republica Moldova va deveni o tara pe hartie, o zona depopulata unde batranii se sting si de unde oricine este in putere fuge incotro vede cu ochii, un stat fantoma.

Un cartier din Damasc capitala unei tari distruse de regimul Assad

Revenind la statistica DW, in 2017, populatia Germaniei a crescut usor fata de anul precedent, imigrarile fiind cu 416.000 mai multe decat emigrarile. Anul trecut au venit sa traiasca in Germania un milion si jumatate de oameni, conform Oficiului Federal de Statistica. Dintre cei care s-au hotarat sa traiasca in Germania, 90 la suta au fost straini (1.384 milioane). 865.000 dintre cei care au plecat au avut, de asemenea, pasapoarte straine.167.000 cetateni germani – printre care si etnici germani din alte tari – au ales sa se mute in Republica Federala anul trecut: cu 20.000 mai multi decat cu un an in urma. Mai scazut insa fata de ultimele statistici este numarul germanilor care au plecat catre alte tari: 249.000 fata de 281.000 in 2016.

Campionii UE la exod

La nivel UE, in 2017 imigrantii romani au ajuns numeric in fruntea topului, in Germania: 73.000 oameni. Urmati de polonezi (34.000), croati (33.000) si bulgari (30.000). In general, cei mai multi straini care s-au hotarat pentru Germania au fost cetateni ai Uniunii Europene: 239.000. Acestia sunt urmati de asiatici (140.000), cetateni ai altor tari europene (60.000) si africani (35.000). In schimb, numarul sirienilor, afganilor si al irakienilor veniti in Germania a scazut fata de anul precedent. Numarul sirienilor, de pilda, a scazut cu mai mult de jumatate fata de anul 2016, ajungand anul trecut la 60.000 de oameni.Mai multe sosiri decat in 2016 s-au inregistrat din tarile balcanice. Din Kosovo au venit in Germania 8.000 de persoane, din Serbia si Macedonia cate 6.000. Statisticile actuale se refera exclusiv la cetateni inregistrati oficial de autoritatile germane.

author avatar
Andrei Coman
250 afisari

3 COMENTARII

  1. niste nerecunoscatori!

    nu recunosc beneficiile soceitatii multilateral dezvoltate oferite de pesedeu de 30 ani!

  2. Am luat o doza de muzica înainte de a scrie pe subiect. Daca va luati după idioții care fac sondaje sorosisti injidaniti si nu judecati cu materia voastra cenușie asa e. Nu poti compara gura casca ai noștri cu oamenii instrainati de un cumplit razboi. Acolo aveti supraviețuitorii ce au reusit sa ajunga in Germania. Mare parte au cimitir in Meditetana 70% din ei. 20% din sirieni cam 3000000 ajung absorbiti de Turcia partenerul nostru strategic 9,5% se raspandesc in tari vecine Irak, Iran. 0,5% ajung in Europa. Comparati struguri zdrobiti cu mere de Voinesti. E adevarat poate Romania nu are acele salarii ca a fost speculata. Dar nu poti compara cu oameni distrusi in masa de un razboi stupid si care pleacă in masa ca nu au in cotro. Sa spui asta despre neamul tau mi se pare nu doar tampenie dar si sida nentala ca se vorbea frumos de sida spirituala. E asta e sida mentala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger