Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Romanii isi vand rinichii ca sa traiasca in UK

Romanii isi vand rinichii ca sa traiasca in UK

Autor:

O investigatie a unei jurnaliste de la BBC Scotia scoate la lumina multe din problemele cu care se confrunta imigrantii din Est in Marea Britanie. Printre retelele de prostitutie si munca la negru, vandutul rinichilor e la mare cautare.

 

rinichi operatie 720x405 Romanii isi vand rinichii ca sa traiasca in UK

Pe piaţa neagră din UK, un rinichi bine funcţional costă circa 45 de mii de euro

Materialul filmat de ziarista atat in tara ei, cat si in Romania si in Slovacia, prezinta femei vandute retelelor de prostitutie, oameni folositi ca forta de munca ieftina si trafic de organe, cu ajutorul unor medici corupti. In Marea Britanie, jurnalista BBC s-a intalnit cu un roman care vindea rinichiul sotiei. Discutia a avut loc chiar in mijlocul Londrei. Romanul spune ca, la el in tara, 100, poate 200 de oameni fac asta zilnic. Pe rinichiul sotiei vrea 45.000 de euro, plus spaga secreta catre doctor, o alta mie, dar de lire de data asta. Nici cu munca nu e prea bine. Sam Poling, jurnalist BBC: “Ajunge si autobuzul care vine din Romania. Este plin cu romani. Ei au avut o calatorie non-stop de aproape 60 de ore, in care au traversat sapte tari pentru a ajunge in Marea Britanie, destinatia lor finala. Cu totii au venit de bunavoie, dar unele persoane ar fi putut fi traficate”. Oficial, in Scotia, zona pe care s-a concentrat investigatia BBC, s-a descoperit ca doar 150 de oameni au fost victime ale traficantilor, anul trecut. Dar unii experti spun ca numarul lor este de cateva mii. Potrivit postului britanic, traficul de persoane a devenit a doua cea mai profitabila activitate infractionala din lume, dupa traficul de droguri.


2 comentarii to Romanii isi vand rinichii ca sa traiasca in UK

  1. Bogdan

    Dacă prezervativele, anticonceptionalele si avorturile erau legale pe timpul Odiosului Conducator..nu se ajungea aici cu siguranta.si totusi nu am invatat nimic..dar nimic absolut..Rusine.

  2. ROMANIA TREZESTE-TE

    STATUL ROMAN MAFIOT NU OFERA ALTE ALTERNATIVE……………….Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!